abdullah eraslan
Üye
Merhaba arkadaşlar bende s7 1200 delta servo motor var.plc de analog çıkış var ama motor kontrolünde ne görev alıyor anlayamadım?
analog çıkış kaç bitlik?kaç bitlikse örnek veriyorum 10 bitlik olsun analog çıkış sayesinde 2^10 adımda motoru kontrol edebilirsiniz.Merhaba arkadaşlar bende s7 1200 delta servo motor var.plc de analog çıkış var ama motor kontrolünde ne görev alıyor anlayamadım?
Evet.Şöyle söyliyim mesela 10 bitlik olsun bu 1024 adım yapar siz bunu servo motor için gerekli yazılım ile uyarlayarak moturun açısını dolayısıyla pozisyon kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.Yani pozisyon kontrolüne mi yarıyor
Ben daha önce plc kullanmadım programlamasını da yapmadım onun için bu sorunuza yanıt veremeyeceğim.Forumda bu konuda bilgisi olanlar size yardımcı olur,iyi forumlar kolay gelsin.Teşekkürler peki bir sorum daha var.servo motoru pulse ile sürerken Siemens plc de mc power mc home gibi fonksiyon blokları kullanılıyor dahada var bu bloklardan.analog çıkıştada bu fonksiyon bloklarını mı kullanacağız?
Evet.Şöyle söyliyim mesela 10 bitlik olsun bu 1024 adım yapar siz bunu servo motor için gerekli yazılım ile uyarlayarak moturun açısını dolayısıyla pozisyon kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun dışında devir kontrolü de gerçekleştirebilir diye düşünüyorum.
Teşekkürler peki bir sorum daha var.servo motoru pulse ile sürerken Siemens plc de mc power mc home gibi fonksiyon blokları kullanılıyor dahada var bu bloklardan.analog çıkıştada bu fonksiyon bloklarını mı kullanacağız?
teşekkürler düzelttiğiniz için.Merhabalar electricmhnds, analog çıkış genellikle pozisyon kontorolü için değil hız kontrolu için kullanılır.