Analog ölçü aletinde bobin ölçümü

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım hayırlı geceler. Analog ölçü aletinde bobin ölçümünde buzzer kademesinde neden sesli ikaz vermiyor? Dijital ölçü eletinde ses veriyor. Analog ölçü aletinde buzzer kademesinde kablo, kondansitör (kısa devre olması durumunda) ve rezistans gibi parçaları ölçtüğümüzde ses veriyor.
Analog ölçü aletinde direnç kademesinde ölçüldüğünde sorun yok, ama sorum buzzerde neden sesli ikaz vermiyor?
Not: Bobin sağlam ve analog, dijital ölçü aletleri sağlam.

Son düzenleme:
Bobinler telleri ne kadar ince olursa dirençleri artar. Daha doğrusu her telin bir direnci vardır. Bir bobin sarmalında spir arttıkça direncide artar. Hatta hassas bir ölçü aleti ile baktığınızda kısa devre göremezsiniz azda olsa bir direnç okursunuz. ( bu okuduğunuz direnç bobinden bobine değişiklik gösterir )

Analog ölçü aletinde buzer konumunda ses alamamanızın nedeni budur. Buzer tam kısa devre yada bir kaç ohm olduğunda ses verir. Tam hassasiyetini bilmiyorum ama dirençlerle deneyerek görebilirsiniz.

Sizin analog ölçü aleti buzer konumunda ses vermemesi bu ölçtüğünüz bobinin iç direnci yüzünden ses vermiyor. Kısa devre olsa idi ses alacaktınız.

Teşekkür ederim Serkan ustam. Analog ölçü aletinin kullanım kılavuzunda ses verme olayının direnç aralığını vermiş.
BENİM ADIM HIDIR ELİMDEN GELEN BUDUR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…