analog algılayıcılara şönt atma

halhal

Üye
Merhaba,
24 v pnp nc sensöre şönt atmak basit. ör. devrede acil durum devresinden bir uç al ve bağla.
peki algılayıcımız analog ise?
kısa vadede makinenin çalışması gerekiyor ise bu durumu nasıl yapabiliriz?

Ben çok zorda kalırsam potansiyometre kullanıyorum. Pot ile gerekli ara değer voltajını ayarlayıp plc yada alıcısına veriyorum.

Tabiki böyle bırakmıyorum gereken parçayı en hızlı şekilde temin edip yerinde montajını yapıyorum. Yada bu geçici çözüm yoluna gitmiyorum. Çünkü müşteriler bu duruma alışıyor ve nolcak tak gitsin moduna giriyorlar.

Benim analog basınç transducerlerim genelde 5 volt beslemelidir. 10 k ohm yada 5 k ohm ile istediğim değerlerde tutturabiliyorum.

Linkteki verdiğiniz ürünün çalışma gerilimi nedir? Üzerinde yazan voltajlardan bişey anlamadım. Almanca bilgiler sanırım.

24 v olduğunu düşünüyorum.
makine üzerinden daha sökme fırsatım olmadı.
proje üzerinden işaretli yer.
projeden analog değil gibi ama akışmetre mantığı ile proje farkı kafamı biraz karıştırdı doğrusu.

Ekli dosyalar

• dsds.jpg
    267.7 KB · Görüntüleme: 13
24 volt ise 10 k ohm ile denemekte faydavar. Nihayetinde bağladığımız direncin üzerinden düşük bir akım akacak ve orta uçla bu pot üzerinden gerilim bölücü mantığı ile ara değerlerde çıkış alacağız.

Ana mantık gerilim bölücü olarak çalışmak.

projeyi incleme fırsatınız oldu mu?
projeye bakınca da analog değil gibi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…