confickerbelasi
Profesyonel Üye
eml bobinaj kitabında formül olmalı bakın kendiniz yapın yüksek gerilim katında her kata pres bant sarmak gerek vernik benzinle incelmeli...
eml bobinaj kitabında formül olmalı bakın kendiniz yapın yüksek gerilim katında her kata pres bant sarmak gerek vernik benzinle incelmeli...
Yav timur hoca onu toplayincaya kadar göbeğim çatladı. Dahası yok valla 1Hmm 880 verirsen katot voltajı biraz düşük kalır. Nasıl bir etkisi olur emin değilim ama herhalde parlaklığı ve fokusu etkiler diye tahmin ediyorum.
Hesaplamada bir sıkıntı yok. Hesabını biliyorum ben. Bilmeseydim de trafocuya parasını verip hesaplatırdım. Sorun o değil.
5000 voltluk izolasyon megeri var. 1000 volt kademesi de var . Ama o voltajları uzun süre vermiyor .Sizin madende megger vardır. Onu kullanarak versen
Yahu uzay aracı kaldıraydım daha kolaydı bu işten . Nasa kadar uğraşmazdım herhaldeMevcut 950 V sargısından değil. Oradaki doğrultucuyu devreden çıkarıp megger'den 1850 V vermen lazım. 50 V adımlarla voltaj belirlemeye izin vermiyorsa zaten olmaz.
Hocam sen bir planı aç incele . Sonra konuştuklarımızı tekrar oku . Senin kafa çok karıştıo zaman sorun doğrultma devresinde olmalı.