analog sayaç ile proje

renton

Üye
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar merhaba.kalite kontrolde kullanmak için bir analog sayaç istiyorum.bu sayaçın altına bir yapışkanlı bant yapıştırıcam ve üzerine 1 yada 2 kilogramlık bir ağırlık takıcam.ağırlığı taktığımda sayaç otomatik saymaya başlasın ve yapışkanlı bant koptuğunda sayaç otomatik olarak dursun.bu sitemi nasıl yapabilirim..kapı kolu gibi bi sistem düşünsek.kapı koluna ağırlığı takıyoruz kol aşağıya inince sayaç saymaya başlamalı.ağırlık kopup düştükten sonra kol kalkacak ve sayaç duracak.acaba bu mekanik sistemin üst kısmına resimdeki gibi bir switch bağlasak olurmu.alt resimde kabaca çizdim yapmak istediğimi.sayaç direk 220 V verince saymaya başlıyor.start stop yok.sadece reset düğmesi var.panolarda kullanılan analog sayaçlardan.swich 220 v elektriği iletirken ve devamlı açık konumda olacağı için bi sorun olur mu?sizce bu düşündüğüm sistem çalışır mı ?
 

Ekli dosyalar

  • SAYAÇ 2.pdf
    15.3 KB · Görüntüleme: 7
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Konuyu farklı isimler ile 2 kez açmışsınız forumun düzenini bozmayın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…