Analog video ve ses alıcı/vericisi nasıl yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nonjekal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nonjekal

Üye
Analogtan kastım RCA ustalarım elimde PlayStation 2 mevcut ve böyle bir modlama yapmayı düşünüyorum. Rf modüller ile ses iletimi yapanları gördüm hatta sanırım verici için kristal osilatörlü basit bir devre yeterli oluyor fakat alıcıyı nasıl yapacağımı çözemedim yapamasamda temin etmesi kolay bir ürün olduğundan sorun değil ancak görüntü için bir yol bulamadım malesef lazer ve kızıl ötesi ile çalışan birkaç devre gördüm fakat görüntüde parazit çoktu ve ır devrenin menzili düşüktü. Benim için 3-4 metrelik aktif bir mesafesi olması yeterli bilen varsa devre şemasını paylaşsa dahi duacısı olurum.

PAL formatında video modülasyonu ve ses için FM modülasyonu, bu tür analog devre dizaynı gerçekten zordur.
Hazır cihaz almak en doğrusu, mesela Aliexpress ten:

17408594430875453699203677476566.jpg

Türkiyedeki renk formatı PAL-B dir.
Seçiminizi ona göre yapın.

Doğrusu; hazır cihaz almaktır.
Yüksek teknoloji ürünüdür.
Hobi amaçlı hazırlanması, yapımı zordur.
Maliyeti parça temini, hazır cihazın çok üzerinde olacaktır.

İşin tekniği eski TV vericileridir.
Görüntü için 10MHz band genişliğine sahip 250mW lık basit bir verici yeterli olacaktır.
PAL sistem için 625 satır NTSC için ise 475 satır veri işlenmesi gerekir.
PLAY STATION 2 ler DVD formatında oldukları için çözünürlüğü 576P dir. PAL sistemlerde rahatlıkla gönderilebilir.
Ses zaten TV yayınlarında olduğu üzere FM modülasyonu ile verici frekansına bindirilir.
Alıcı yapmak oldukça zordur. Analog bir TV zaten bir alıcıdır. Demekki 250mW civarı basit bir TV vericisi yapmak sorunu halledecektir.

İşin tekniği eski TV vericileridir.
Görüntü için 10MHz band genişliğine sahip 250mW lık basit bir verici yeterli olacaktır.
PAL sistem için 625 satır NTSC için ise 475 satır veri işlenmesi gerekir.
PLAY STATION 2 ler DVD formatında oldukları için çözünürlüğü 576P dir. PAL sistemlerde rahatlıkla gönderilebilir.
Ses zaten TV yayınlarında olduğu üzere FM modülasyonu ile verici frekansına bindirilir.
Alıcı yapmak oldukça zordur. Analog bir TV zaten bir alıcıdır. Demekki 250mW civarı basit bir TV vericisi yapmak sorunu halledecektir.
Teşekkürler efendim ancak alıcıyada ihtiyacım olacak bunu eski tvlerdeki parçalar ile yapmam mümkün mü acaba elimde iki adet tüplü bir adette plazma tv mevcut bunlardaki tuner ile bir şey çıkarmak mümkün müdür

PAL formatında video modülasyonu ve ses için FM modülasyonu, bu tür analog devre dizaynı gerçekten zordur.
Hazır cihaz almak en doğrusu, mesela Aliexpress ten:

Ekli dosyayı görüntüle 114616
Türkiyedeki renk formatı PAL-B dir.
Seçiminizi ona göre yapın.

Doğrusu; hazır cihaz almaktır.
Yüksek teknoloji ürünüdür.
Hobi amaçlı hazırlanması, yapımı zordur.
Maliyeti parça temini, hazır cihazın çok üzerinde olacaktır.
Teşekkürler ama Arduino vb. Bir mikro kontrolcü ile yapamaz mıyım acaba alıcı için gerekli parçalar eski televizyonlardan çıkar diye umuyorum

Arduino vb. Bir mikro kontrolcü ile yapamaz mıyım
Hayır, ancak başka entegreler ile yapabilirsiniz

Mesala Sony CXA1645. RGB sinyalini (sizin PS2 nin video çıkış formatıdır) PAL sistemine çevirebilir.

Daha iyisi Google'da şunu aratın ve siz karar verin:

"RGB to PAL converter" "TV modulator"

​

Teşekkürler efendim ancak alıcıyada ihtiyacım olacak bunu eski tvlerdeki parçalar ile yapmam mümkün mü acaba elimde iki adet tüplü bir adette plazma tv mevcut bunlardaki tuner ile bir şey çıkarmak mümkün müdür
TV yi olduğu gibi kullanman lazım.
Yoh kullanmam dersen bir tuner bir de TV arafrekans devresine ihtiyacın var. Bunları yapmak da kolay değil.

TV yi olduğu gibi kullanman lazım.
Yoh kullanmam dersen bir tuner bir de TV arafrekans devresine ihtiyacın var. Bunları yapmak da kolay değil.
Teşekkürler hocam ancak ürünü monitörlerde bağlamak istiyorum tuneri eski televizyondan soksem ara frekans katı için şema atabilir misiniz acaba olmaz derseniz mini uydu alıcıları var onlar ile çözebilirim. Acaba TV vericisi için elinizden şema var mı

Teşekkürler hocam ancak ürünü monitörlerde bağlamak istiyorum tuneri eski televizyondan soksem ara frekans katı için şema atabilir misiniz acaba olmaz derseniz mini uydu alıcıları var onlar ile çözebilirim. Acaba TV vericisi için elinizden şema var mı
Elimde hiç şema kalmadı. Benim PC ve tüm dökümanlarım yandı.
Bir alıcı tuner yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Bazı TV lerde ve video oynatıcılarda arafrekas devresi de içerisinde olan tunerler vardı. Bunlardan bulabilirsen yapabilirsin. Ancak besleme devresi bile çok masraflı olacaktır.
Ayrıca bazı eski video oynatıcılarda TV modülatörü bulunur. Bu modülatör çok düşük seviye TV yayını oluşurur. Bu modülatörden de bulabilirsen bir iki transistörle çıkışını güçlendirip yayın yapabilirsin.
Uydu alıcıları uymaz. Ama RF alıcılar var.
https://tr.aliexpress.com/item/32817518843.html
Bu ürün zamanında monitörleri TV olarak kullanmak amacıyla üretilmişlerdir. Farklı marka ve modellere bakabilirsin.
Alttaki ürün kameralar için yapılmış olsa da senin amacına bire bir uygundur.
https://www.amazon.com.tr/DollaTek-Modülatör-Dönüştürücü-Alıcısı-Sistemiyle/dp/B0BRN1HB34
Bu cihaza video ve sesi girecksin çıkışında kablo ile TV ye bağlantı yapacaksın.Eğer yayın yapmak istiyorsan cihazın anten çıkışına RF güçlendirici bağlamalısın.

İLAVE NOT:
Eğer amacın sadece monitör ile P/S oynamak ise ve monitöründe HDMI girişi varsa tüm yazılanları unutabilirsin.
Tabii ki kablosuz kullanmak mümkün değil.

https://www.amazon.com.tr/RCA-Dönüştürücü-Kompozit-Adaptörü-Bilgisayar/dp/B0BJVFHFDC/ref=sr_1_2?adgrpid=118601370383&dib=eyJ2IjoiMSJ9.YPRT3m93wcqmntafeG8GtbeqOx2aWty5-PsL5ANT1bSanDV_c4WRxa6DfRrSFZGLdb0rWKActyqpAnDmwJDVkjs9795jxzqoEqmZ-o_Ybh9QU2VZbQsNOWrfz_rKalr-EX4iCE5w6hm6qN9EgkgKhUkF3v-N6TYfM2DRjL2s6fr4vx4vKQLG28ocSO4Gq9xxsVoMm8O07uUU6x-aFTVpTZDnBpjQ2nDoFHVpumdULA8TxoEM3dVI--bsERVaNLX_-poz2_PyeVIP3BbpQXaIJbUt4RSTU3OVXlrwGEDsQVQucfc_oUZ3leB3hdlBCS7BHRAhTf2UGl22Q4UD3V08k0A8fUWun11mna55FEJ5YIJoTvaLGbbQeqeUBO-qcyU0_CQqwgEqwuXVunx9sDVE85gUTu5a5LG5vTNwHAtuDKrF-uv96wMkueTErSkarNhX.uQuwTroRDa7WPBoJOLi2hPpHhvz_qqiHgVwptNCAJLY&dib_tag=se&hvadid=599730437905&hvdev=c&hvlocphy=1012763&hvnetw=g&hvqmt=e&hvrand=1063405966644344008&hvtargid=kwd-31895019458&hydadcr=12604_2302488&keywords=cvbs+to+hdmi&qid=1741098005&sr=8-2&th=1

İKİNCİ NOT:
https://diyot.net/mini-tv-vericisi/
İstediğin şöyle basit bir şey ise şeması da var.
Ancak böyle bir üründen kalite beklenilmez.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,376
Son üye
Arif Hüseyin Onduk
Geri