Android ile plc haberleşmesi

Merhabalar , android uygulama ile plc ye veri göndermek istiyorum . Şöyle acıklayım telefon kamerasından aldığım işlenmiş görüntüyü plc ye göndermek istiyorum. yabancı formlara da baktım ama işime yarayan bi makale bulamadım bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim iyi günler.

Android işletim sistemi ekonomik olsa da kesinlikle stabil ve guvenilir bir sistem değil kanımca . Hele operatör ekranı uygulamalarında saçmalamalarından gına geldi .

Benim anlamadıgım görüntüyü niye plc ye gönderiyorsunuz.Görüntü dosyaları gayet büyük data dosyalarıdır.Eger bu dosyaları plc ye göndermeye kalkarsanız,plc yapacagı bütün işleri bırakıp bu dosyayı almaya çalışması gerekir.
Bence yapmanız gereken android işletim sisteminde görüntü dosyalarını işleyip sonucu yani bu bilgilerle ne yapacagını plc ye göndermeniz gerekir.
Yapmak istediginiz hakkında biraz daha ayrıntı verebilirseniz belki daha degişik çözümler bulunabilir.

İki cihaz arasında data göndermek istiyorsan ikisinin desteklediği bir format gereklidir. Eğer kablolu bir bağlantı istiyorsan ch340 gibi bir kartı telefonun usb çıkışına bağlayarak seri bir çıkış elde edersin ve o çıkışı rs485 kartına bağlayarak plc nin anlayacağı dile çevirirsin. Eğer kablosuz bir haberleşme istiyorsan esp8266 gibi bir kartla haberleştirip kart çıkışını yine rs485 kartına vererek plc ye gönderirsin. Asıl mevzu şu: dünya üzerindeki en güçlü plc an dandik android telefon kadar güçlü değildir. Data işlemek için plc kullanmak akıllıca değildir. Dataları telefonla işleyip plc ye sadece komut göndermeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…