Hiç bir sorun olmasa bile atması normal !
Dengesiz beslemelere sahip (bunlar jeneratörler, LC voltaj katlayıcıları vs) kaynaklarda sıkça görülen bir durumdur. Herhangi bir periyotda kaynak ile alıcı arasındaki voltaj değerleri toleransların (kaçak akım seviyesi) üzerine çıkar bu sisteme 2. bir kaynağın bağlanmış olma etkisi yapar(Alıcı Elektrik üretiyor gözükür). Periyod olarak besleme voltajı periyodu ile aynı olmayan bu voltajlar şebeke voltajına ters yada doğru yönde etkileyebilir. Yönü ne olursa olsun kaçak akımın atmasına sebep olurlar.
Örnek:
220 voltda 60mA kaçak akımda :
Regeneration (geri besleme) veya frekans kaymasında oluşan güç farkı 13.2 wat olursa kaçak akım atacaktır(süreye bağlı olarak).
Stabil bir frekans değerin varsa (jeneraör tarafında ki bunun nasıl olacağını aklım almıyor) kaçak akım kullanabilirsin. Ve/veya daha büyük kaçak akım kullanabilirsin (ki bu atmamasını garanti etmeyecektir ). Ayrıca dükkanınızda regülatör varsa iptal edip denemenizi önerebilirim. Jeneratör tarafında kaçak akım kullanmamanızı tasvip etmesem de belirtmek zorundayım.
İsa ILISU nun Elektrik tesislerinden dolaylı dokunmaya karşı topraklama adılı kitabının bir sayfasında bu durumu anlatan süper bir çizim vardı ; fi tarihinde fotoğrafını çekip yüklemiştim. İnternet de gezen dökümanlarda bu sayfa yok malesef ; kitap da yanımda yok ; eski mesajı da aradım ama bulamadım ; bu durumda jenerator ve şebeke de 4 kutuplu şalter kullanılmalı ve nötr her çalışma durumunda başka bir yerden devre tamamlayamamalı diye bir ifade vardı ; yaşlı kafamda yardım etmiyor ; hatırlayamıyorum......