Anlayamadığım sigorta sorunu

Rimbaud

Üye
Katılım
2 Ocak 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
30
Öncelikle merhaba;

23 yaşındayım ve foruma yeni üye oldum.

Sorunum şu; dün gece oldukça gürültülü bir şekilde sigorta attı. Görüntü itibariyle de pek hoş değildi. Kıvılcım, yüksek ses vesair. Bunları görünce kısa devre oldugunu dusundum ve sigorta kutusunu açtım. Tahmin ettiğim gibi 2 kablo erimiş ve birbirine kaynamış. Sonra birbirinden ayırıp yenı kablolar taktım. Sorun yok.

2. Sorunum şu; ilk anlattığımda anlasılacağı gibi sorunun kaynağının çamaşır makinesi olduğunu anladım. fakat ilginç olan fişi taktığım zaman yeni kablolara ve yeni sigortaya rağmen takarken atıyor. Ama fiş takılıyken sigortayı kaldırdığımda çalışmaya devam ediyor.

yardımcı olabilir misiniz?

Not: Camasır makinesinin hattını diğer sigortalara taktığımda da atıyor ama sadece takarken atıyor. Fakat camasır makinasını baska bir prize taktıgımda yada takarken atmıyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
tesadüftür,veya makinanın programı ile ilgilidir,yüksek olasılık ısıtıcısı patlamıştır....
 
Son düzenleme:
cevabınız için teşekkürler. yardımcı olabilecek başka birisi var mı? Zira makina suan calısıyor ve sadece fisi taktıktan sonra sigortayı actıgımızda calıstırabiliyoruz. Ciddi hasar vermemesi acısından erken çözüm en iyisi.
 

Arıza tespit ve müdahalede basitten zora doğru gidilir. Anlattıklarınıza göre önce çamaşır makinası prizine açıp bakmak lazım.
 
kaçak akım rölen varmı?ve makina sürekli çalışıyormu yoksa sigortayı attırıyormu
 
Arıza tespit ve müdahalede basitten zora doğru gidilir. Anlattıklarınıza göre önce çamaşır makinası prizine açıp bakmak lazım.
Ustam baska prizlere de takarken attgini soyluyor arkadas.prizle alakali degil gibi duruyor..atan sigorta kacak akim rolesi mi acaba arkadas?
 
Ustam baska prizlere de takarken attgini soyluyor arkadas.prizle alakali degil gibi duruyor..atan sigorta kacak akim rolesi mi acaba arkadas?

ilk mesajın son cümlesine dikkat edin. Ya prizde sıkıntı var ya linye kablolarında erime yapışma.

Çamaşırmakinası ile ilgili en çok yaşanan elektriksel sıkıntılar;
1-Priz yuvasında (tak-çıkar) gevşemeden dolayı yanma.
2-Parazit filtre kondansatörünün patlaması.
3-Isıtıcı patlaması şaseye kaçak.
 
Son düzenleme:
Sadece çamaşır makinasının prizine takarken atıyor. Baska prize taktıgımda atmıyor. Dikkat edin takılıyken sigortayı kaldırdıgımda calısıyor fakat sigorta acıkken takmaya calısınca atıyor. Bu arada kapanan sigorta değil röle onu da düzeltmek lazım.
 
Prizi söküp kablo bağlantını sıkıştır!
 
anladıgım kadarıyle, panodan çamaşır makinesinin fişine giden kabloyu deişmişsin, umarım dogru anladım, ve bunu deiştigin halde ç.makinesinin fişini takarken k.a.rölesi atıyor, ama takıp actıgında sorunsuz çalışıyor.. 1. duvardaki prizi deiş, 2. ç.makinesini fişinin içini bir kontrol et bakalım ordada erime olmuşmu.... başka birşey olma olasılıgı yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…