anons sistemleri...

taless

Üye
Merhabalar Arkadaşlar.

1- Bir fabrika yada işletme kurarken trafo merkezinin fabrika yada işletmenin hangi tarafında olması gerekir?

2- Anons sistemlerinde hesaplama nasıl yapılıyor?Yani kaç tane hoparlör bağlanacağı,ya da X adet hoparlör bağlanması için nasıl bir anfi seçilmesi gerektiği ile ilgili hangi formüller,hesaplamalar kullanılıyor?

Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımcı olması temennisiyle.İyi çalışmalar.

2.sorun için cevap :
her hoparlörün bir çekim gücü vardır. ( 3w 6w 1.5 w )
amfilerinde sahaya gönderdiği bir güç vardır. mesela 120 w
sahadaki hoparlörler 6 w ise ve 20 adet varsa 120 w lık bir amfi gerekir.

üzgünüm ancak anons sistemleri ile ilgili cevabınız bu kadar basit değil. Öncelikle trafo. yönetmeliği okumak lazım illa ki belli bir takım lokasyonlar ve ölçüler, ebatlar vardır ancak benim şimdiye kadar gördüğüm şu ki kendine ait beton köşkte olması ve duvarlardan da yaklaşık 1 metre kadar uzakta olması tavanla da arasında 2 metre gibi bir mesafe olması yetiyor. bu beton köşk ise çoğu yerde A.G. odası yakınında bulunuyor (ama yönetmelik gereğidir ama maliyet azaltma amaçlıdır bilmiyorum.) gelelim anons sistemine. anons sistemi tesisten tesise farklılık gösterir. Örneğin pres makinelerinin deli gibi çalıştığı bir ortamda da kütüphane gibi bir ortamda da aynı anons sistemini kullanırsanız birinden biri fena halde zarar görür. Bu nedenle anons işi şakaya gelmez bu işte uzman kişiler tarafından desibel ölçümleri alınarak hangi alanlara ne tip ve hangi kuvvette hoparlör konulacağı belirlenir. Ayrıca büyük alanlar için anfi seçimleri de o kadar basit olmaz. Neticede mesafe uzadıkça güç ve sinyal taşıma güçleşir. ara bölümlere sinyal güçlendiriciler ve yine anfiler eklenmesi gerekebilir. yani uzun lafın kısası bu işten anlayan kişilerin yapacağı keşif(ler) sonrasında proje çizdirilmeli oturup incelenmeli ve karara varılmalıdır. Daha önce bu işle yani alıcı olarak bu işle çok uğraştığım için iyi biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…