Üstadım kablosuz enerji transferi ne zaman mümkün oldu . Bizim niye haberimiz yokansys electromagnetics desktop programı ile kablosuz enerji transferinde kullanılan bobinin tasarımı ve simülasyonunu ücreti mukabilinde yapabilecek olan var mı?
kablosuz telefon şarjları var, hatta elektrikli otomobillerde bile kullanılıyor.Üstadım kablosuz enerji transferi ne zaman mümkün oldu . Bizim niye haberimiz yok
Öyle uzak mesafelere değil. Tıbbi cihazların, cep telefonlarının, sualtında çalışan cihaz ya da makinelerin, elektrikle çalışan otomobillerin vb. yerlerde şarz edilmesi amacıyla kullanılıyor. Öyle metrelerce ya da kilometrelerce mesafelere enerji iletilebildiğini görmedim ben de.Üstadım kablosuz enerji transferi ne zaman mümkün oldu . Bizim niye haberimiz yok
unutma her şey küçük adımlarla başlar.Yahu ben kablosuz enerji nakli deyince Tesla nin hayallerini kurduğu şekilde bir projeyi kastediyorum. Telefonun kıçına bir bobin bağlayıp manyetik alanla oluşan gerilimle telefon doldursan ne olur doldurmasan ne olur baba . Balondan işler . Göz boyama , keriz silkeleme.
Baba sen AC sistemlerine hakim olmadığın için sana olay vavvvvaaauvv geliyor olabilir . Olan biten mevzu aslında değişken manyetik alanda kalan hobinde gerilim indüklemesi . Bütün motorların temel çalışma prensibi .unutma her şey küçük adımlarla başlar.
3-4 yıl önce kablosuz şarj sistemi ile telefonumu şarj ediyordum. yani teknolojiyi takip etmek başka, kullanmak başka. tabii ki ben sadece izliyorum, yapmak filan bana çoook uzak. şimdi ise teknoloji beni biraz geçti. kendimi iyice kızağa çektim. rakı power gittiği yere kadar yaşayacağım.Baba sen AC sistemlerine hakim olmadığın için sana olay vavvvvaaauvv geliyor olabilir . Olan biten mevzu aslında değişken manyetik alanda kalan hobinde gerilim indüklemesi . Bütün motorların temel çalışma prensibi .