Apı Elmo Çamaşır Yıkama Motoru...

aksoylar

Üye
Katılım
19 May 2008
Mesajlar
271
Puanları
1
Yaş
39
Tip. Cv-132-c/2-18/2-t 1.1-0.25 kw 3000-350 rpm arkadaşlar bu motorun bağlantı şeması bana lazım daha önce bu tip motor saran arkadaşlardan yardım bekliyorum...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bahsetiniz o.c.m motoru manıfaze asikrom iki devirli 2-18 kutuplu ayrıkat sarımlı bir motor düşük devir altta olacak şekilde sarılmıştır yüksek devir kılasik 2 kutup bağlantısı. sizin takıldığınız düşük devir olsa gerek düşük devirin genelde iki kat ve üc kat sarımlı olan vardır oyuk sayısına göre değişir. birinci kat bobinler yanyana yada iki boş atlayarak yerleştitilir diğer katta üstüne ..... her katın bağlantısı ayrı yapılır giriş girişe cıkış cıkışa .
 
Motorumuz TRİFAZE GİRİŞ 380 V... takıldığım nokta 3000 devir'in bağlantısı, 3000 devirin bobin sayısı 12, faz başına 4 bobin düşecek, kutup sayısı 2 olacak şekilde bir bağlantı yapmam gerek.
 
say.aksoylar manıfaze motor diye düşün müştüm. tırıfaze 2 kutuplu motor öncelikle 12 bodimi yan yana iki bobini birbirine seri bağlayarak 6 bobine düşürmen gerekir yani 6 adet ic 6 adet dış uc kalıcak .bundan sonra cıkan bağlan tıya göre seri veya parelel bağlantıya gecilir.
 
Aslına bakarsanız bende dediğiniz gibi, iki bobini birbirine seri yapıp, bağlıyacaktım, fakat motoru sökerken, dikkatimi çeken her faza düşen, 4 bobini ek yapmadan tek seferde takmışlar ve bobinler 12 bobin 1500 devirde olduğu gibi faz başına düşen 4 bobin karşılıklı takılmıştı bu durum benim aklımı karıştırırdı...Yani kısaca birbirine seribağlama dışında 12 bobini 2 kutup olacak şekilde, yapa bileceğim bir bağlantı varsa şekil olarak atarsanız sevinirim...
 
sizin sözüne ettiğiniz şekilde 2 kutuplu sarımla karşılaşmadım oyuk sayısı hatvesi ve seksiyonu kac acaba
 
Son düzenleme:
Oyuk sayısı 54 Adım ''hatve'' 1.6 - 1.8 / 1.7 - 1.9 bobin renk sayısı 2 iki ''6'' oyuk boş toplamda 54 oyuk
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…