ARÇELİK 3470 PIP TELEVİZYON ARIZASI

tozdemir05

Üye
Merhaba arkadaşlar,
2000 model bir Televizyon,son 1 haftadır ilk açıldığında hiç bir problemi olmayan ama 5 dakika içerisinde ekranın çok soluk bir hal aldığı ve yatay açık renkli çizgilerin oluştuğu bir arıza...işin aslına bakarsanız bir LED almak lazım ama şu an için maddi olarak imkanım yok en ucuza bu işi nasıl halledebilirim.Elektronik ile ilgim var..ufak kondansatör ve ya direnç arızası ise alıp değiştirebilirim.
Yardımlarını rica ediyorum.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    103.9 KB · Görüntüleme: 26
  • 2.jpg
    2.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 27
Detaylı bilgi vererek,soru soran birini görmek ne güzel.
Öncelikle merhabalar,bahsettiğiniz arızanın birkaç sebebi olabilir.Birincisi soğuk lehim olma ihtimali,önce görsel kontrol yapın,eski veya kararmış lehimleri tazeleyin.cihaz çalışırken tüp soketinin olduğu kartdan başlayarak ana şase üzerine plastik bir malzemeyle yavaşca tıklamaya çalısın.tüp soketi oksitlenmiş veya şase kablosu kopmuş olabilir.son ihtimal EHT nin screen potu arızalı veya kaçırıyor olabilir.bu pot ile oynadığınızda düzeliyor mu kontrol edin, gelişmeleri bildirin kolay gelsin.

Merhaba Hakan,
sorunun ne olduğunu bilmeden çözüm bulmak tabi kide zor bir iş olacaktır.
Bende elimden geldik kadar anlatmaya çalıştım.
Akşam işten geldim TV yi açtım renklerde solma falan yaşamadım gayet canlı ve net,ama ilk açılışta o siyah ekranda beyaz yatay çizgiler devam etmekte...
Bir sıkıntı var ama şu an için içerisini açıp her hangi bir müdahale etmek istemiyorum.en büyük sorun olan açıldıktan 5-10 dakika sonra ekrandaki o flu soluk görüntü olmuyor.Tekrarladığı anda sizin tarifelerinizde yol alacağım.
İlgine çok teşekkür ederim.
İyi forumlar dilerim.

Merhabalar Hakan,
dün akşam TV yi açtım EHT nin screen potu bölümünde entegre de neredeyse elden geçirmediğim lehim kalmadı,ayrıca tüpün arkasında bulunan entegre yede lehim yenilemesi yaptım. pot'tan gelen kabloları ve tüp üzerinde bulunan bağlantı yada hafif hafif dokundum ama düzelmedi.Yalnız dikkatimi çeken RSS 250V-22uF isimli kondansatör hafif bir şişme yapmış gibi geldi bana bu kondansatör böyle bir arızaya sebep olur mu? ya da başka önerebileceğiniz bir acemi dokunuşu yapabileceğim bir yer var mıdır.
Mahallede ki tamirciye arızayı tarif ettim abi 80-100 TL arası bir şey çıkar dedi.
teşekkür ederim.

Onu değiştirin çizgiler yine varsa eht nin screen(alttaki) potunu biraz oynatın

Merhaba Hakan,
uzun bir zaman oldu ama en sonunda o parçayı alıverdim ve tv ye taktım. Parça montajından sonra ve arkadaki pot ile yaptığım uğraşlar soncunda beyaz çizgileri kaybettim Ekran da canlı bir hale geldi yalnız, ekran geçişlerde yalp yalp parlama ve renklerde karmaşık bir hal alıyor sonra düzeliyor kısa kısa aralıklarla bu sürekli devam ediyor. Normal tv de sabit herhangi bir kanalı izlerken de aynı durumlar oluyor.
acaba pot t a bir arıza mı vardır.yoksa ayarlaryla mı alakalıdır.
seni de çok sıktık kusura bakma...

Merhaba sayın Tozdemir.
Size kısaca ne yapmanız gerektiğini anlatmaya çalışayım.Hafif loş bir odada tv nin tüm ışık,renk ve kontrast ayarlarını sonuna kadar kumandadan kısın.EHT üzerindeki screen potu ile oynayıp yatay çizgiler kaybolana kadar oynayın.çizgiler, varla yok arası olunca ayarı bırakın ve tüm tv ayarlarını eski haline getirin.Muhtemelen düzelmiş olacaktır.Kolay gelsin.

Merhaba sayın Tozdemir.
Size kısaca ne yapmanız gerektiğini anlatmaya çalışayım.Hafif loş bir odada tv nin tüm ışık,renk ve kontrast ayarlarını sonuna kadar kumandadan kısın.EHT üzerindeki screen potu ile oynayıp yatay çizgiler kaybolana kadar oynayın.çizgiler, varla yok arası olunca ayarı bırakın ve tüm tv ayarlarını eski haline getirin.Muhtemelen düzelmiş olacaktır.Kolay gelsin.
Merhaba Hakan kardeş,
daha önceleri de konuyla alakalı bayağı yazışmıştık. Nasılsınız? neler yapıyorsunuz?
Ben hala yeni bir tv alamadım eskide yine azıttı bu aralar. aslında tam olarak düzelmedi ama idare ediyorduk. son bir haftadır ilk açtığımda 1.resimde görülen görüntüyü veriyor ( hafif karıncalı gibi olması Scren potu ayarınından diye düşünüyorum) hafif karıncalı gibi de olsa seyredilebilir bir halde idi ama, 1 saatten sonra resim 2 deki hali alıyor...Üstteki dediğiniz işlemleri daha öncede yapmıştım bugün yine yaptım ve hep aynı sonuç TV ilk açıldığında dedim ya normal açılıyor ama siyah ekrandan görüntü gelene kadar ki o kısa sürede beyaz çizgiler yine görünüyor.
Tamirciye çıktım anlattım abi başka bir durum çıkmazsa 100 tl yi bulur dedi.
Tabi ki hepimizin bu memleketin evladıyız ekmek yiyeceğiz ama belki 1-2 tl lik bir parçayada 100-tl de istenmez ki. diye düşünüyorum.
3 ve 4 numaralı resimde o bölümün resmini ekledim hangi parçadır beni televizyonumdan eden yardımcı olabilir miyiz.
Resimleri nokia c7 ile çektim.
TV yi kapattığımızda 3-5 sn hafiften cızırtı yapması normal mıdır?
Saygılar.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,679
Son üye
kenan7777