Video faydalı olmuş. eline ve emeğine sağlık.
Eline emeğine sağlık, lakin 2 noktada eleştirmek istiyorum
Milin keçeye gelen kısmı fazla deforme olmuş, ince zımpara ile silip yüzeyi parlatmak gerekirdi, keçeyi sürtünmeden dolayı çabuk bozabilir, milin keçe kısmınde gözle görülür incelme varsa keçenin yayı biraz kısaltılarak daha sıkı tutması sağlanabiliyor
Bir de milin dışına bolca sürdüğün gres yağının büyük kısmı, bilyelere ulaşmadan kazanın içine taşacaktır ve bi kaç yıkamada akıp gidecektir, doğru olan keçe ile bilyeler arasına sıvamaktır, mile de keçeye zarar vermemesi için sürülse yeterli.
Plastik kapaklı bilyeler suya daha dayanıklı
Şöyle izah edeyim; evinde tamiri yaptık. Bazı malzemeler yanımızda yoktu ve hatta kömürlerin bittiğini sonradan farkettik tekrar dışarı çıktık aradık çünkü il büyük bir il değil. Gress yağını da yeterli olur diye aldım ancak bak çok enteresan gelecek, tamirci arkadaşlarımda gress yağı yoktu. Olm siz şaka mısınız? dedim.
Ters gitmeye başlayınca ve mal sahibi olursa olur olmazsa hurdaya atarım deyince bazı şeyleri es geçtik. Mesela mil kısmı. Tornacıya gidebilirdim fakat yaparken de dedim 2 yıl- 3 yıl gider... Özenmenin sonu yok. Valla yok.
Gider motorunu da değiştirmek lazım. O da iyi değil...
Gresin makine içine taşacağını sanmam, sıkı geçti zaten... Hiç sorun çıkmaz, biliyorum çünkü hiç gress dahi kullanmadan toplanan makineler gördüm 5 yıldır hiç sorunsuz çalışıyor hatta toplayan usta arada bir laf sokar. Ne oldu? Hani olmazdı... Kendi rulman gressi de yeterli ancak bunu diyen usta gress sürer. Olmayınca elinde yani aniden bitince kullanmadıklarını da gördüm...
Ben yapmam ayrı mesele... Risk sevmem.
Rulmanlar zaten plastik kapaklıydı.
Eleştirilerinize katılıyorum ancak dediğim gibi biraz fazla vakit harcadık çünkü özendik ve mal sahibi de taşınan birisi. Yapalım bitsin modunda takıldık biraz. siz videoyu 10 dakika izliyorsunuz ama çekim 2-3 saat en az.
Bunu bir de edit aşaması var.
İleride nasip olursa bir yerde sadece bu işe yöneleceğim. O zaman kusursuz olacak tamirler ancak bu kusursuzluğu insanlar çevresinde arayacak... bu da dert. Esnaf olan beni anlar, ben esnaf değilim ama onları anlıyorum. Para kazanmak resmen zamanla yarışa döndü.
Bu şekilde 3-4 yıl sorunsuz çalışır. Ona da dedim bozulursa rezistans ve gider motoru bozulur.
Miele konusunda beni bilenler öğrenmiştir. Aşırı titiz bir insanım. Başka birisi olsa ve biraz heveslendirse daha çok uğraşırdım.
Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Tamircilerde bunun yarısının yarısını yapmıyorlar maalesef.