Selamlar,
1997 den beri kullandığımız bky 2820(sanırım modeli buydu) makinanın herşeyinden memnunuz ancak, motor sesini kesemiyoruz.Bilyalarını da değiştirim ama yıkarkende sıkarkende sesli çalışıyor.Özellikle sıkarken çıkan ses bildiğimiz F-16 bizim banyoya iniyor! Nasıl etsem bilemedim.Motoru bobinajcıya götürdüm.Rotor arızalı kollektörler arasında kısa devre var dedi.Yeni rotor takıcam dedi 2 gün sonra hazır dediler.Aldım taktım seste hiç bir değişiklik yok.Bobinajcıda (düzgün esnaf! olmadığından) gayet normal bu ses diyip 20 lira için sanatını hiçe saydı.Bende kızıp çıktım.Şimdi yeni bir motor alayım diyorum boşuna para vermiş olamayayım diyorum.
Bunlara ilaveten yeni bir makina alsam iyi olacak; en azından A++ olur ve elektrik ve su tüketiminde daha tutumlu olur diye de düşünüyorum ama makinanın yıkamasından hiç şikayetimiz yok.Sizce ne yapmalıyım arakadaşlar?
Piyasada revizyonlu (tamir edilmiş) dedikleri motordan bir tane alıp denemelimiyim?
NOT:Ha bu arada kazan tarfındaki bilyada değişti.Zaten kayışı çıkarıp baktım, kazan kısmında hiç ses yok maaşallah, amma motor milini elimle bile hızlandırırsam bir vijjjjjj sesi var!