Arçelik 4100 BEYİN DE PROBLEM

maviay61

Üye
s.a kapı kilidi bozuktu tamir ettim çalıştı sonrasıda facia. beyindeki kartta orta sokette takılı olan 3 kanal yanmış onlara kablo atladım fakat normal yıkama harici herşeyi yapıyor su alıyor boşaltıyor sıkma yapıyor fakat normal yıkama sag sol dönme yapmıyor.beyinde btb 15 700baf yanmış olmasından şüpheleniyorum .beyinde sanki saat gibi dönmüyor.acaba siz ne dersiniz kartın yenisi ne kadar uğraşmaya değermi saygı ve selamlar hayırlı işler dilerim.
***********@hotmail.com.tr

Moderatör tarafında düzenlendi:
beynin yenisi 95-100 tl civarında. çıkma istersen tedarik edebiliriz..

s.a ustam 2 ci el beyin ne kadar ve tr,yak btb 15 değişsem düzelirmi

Triyak hatalarında bariz fiziksel deformasyon yok ise açık devre olma riski yoktur.
Fiziksel bozulma olmadan kısa devre olabilir o pozisyonda triyak anahtarlama görevini yapamadıgı için motorunuz sonsuz dönecektir.

Hız kontrol devrelerinde motorun devrini ayarlana bilmesi referans gerilimine endex lidir referans geriliminiz tako jenaratörünüzün bobininin üzerinden alınır.

Triyak hatası olmadıgını tako sinyalinin üretilemedigini düşünüyorum .Referans geriliminizi kontrol ediniz .

Patlayan yolların soketlerinin içinde kısa devre olmuş olabilir.!!!
Kapı kilit baglantılarında veya soketlerinde ark veya kısadevre olabilir dikkatlice gözlemleyin.

Fiziksel (program şalterinin üzerinden başka bir yerde)deformasyon yoksa program şalterinizi degiştirin ,muhtemelen patlayan yolların arasında kalan kontaklar açık devredir.
Yenisi 95 tl, onarılmışı 25 tldir

selam.a ustam dogru dersiniz kapı kilidinden olmuş 2 ci el bir beyin buldum taktım makine düzeldi.sıkmaya gecerken makine çok sarsıntılı bailayıp sonra titremeli bir halde devam ediyor amortisor mü acaba tşkler ilginize hayırlı işler dilerim.:confused:

kazan dengesi sağlanamıyorsa
1 - dengesiz yük yüklenmiştir.
2- amortisörler görev görmüyordur
3-pompa sağlıklı çalışmıyordur

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular