Arçelik 4460

Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
81
Puanları
1
merhaba belirttiğim bulaşık makinası proğramı kurup çalıştırınca proğram sonlanmıyor su alıp yıkama yapıp boşaltıyor bunu devamlı tekrarlıyor ısıtma normal sorun ned olbilir acaba yardım için şimdiden teşekkürler.
 
Sorunu tam anlayamadım. Makine stop konumunu kendince geçip 2. bir program mı başlatıyor yoksa bir yerde takılı mı kalıyor?
 
Bence bu sorunu servisi halledebilir, çünkü anladığım kadarıyla teknik bir sorun var. Arçelik' te sık yaşanan bir durum.
 
Makinenin beyni bozulmuş, servisi çağırmanız gerekiyor, makinenin en pahalı parçalarından biridir beyin, garantisi bittiyse maliyeti yüksek olur, yeni bir bulaşık makinesi almanız daha mantıklı bence.
 
merhaba,
bahsettiğiniz arıza makinanızdaki program cihazı ona bağlı olan elektronik kart ntc ve su sayacından dahi olabilir.bu kompanentlerin biri yada bir kaçı arızalı çıkabilir.ancak ilk deneyeceğiniz parça elektronik kart olsun ve kartın versiyon numarası tipine dikkat edilmeli.smart tip bulaşık makinalarında sıkça yaşanan sorundur.yanılma riskide yüksektir.

benzeri arızalar çamaşır makinalarında da karşımıza çıkıyor onda ise tek sebep ısıtıcının delik olması.
alt bilgi olarak vermeyi size referans olması açısından uygun buldum

kolay gelsin
 
Makinenizin program cihazını (PGS, beyin de denir) değiştirin. Probleminiz çözülecektir.
Sizin makinenizde elektronik bir kart bulunmuyor.
 
makinanızın termostatlarından birinde problem var arızalı olanı tespit edip degiştirmeniz problemi giderecektir . yada tespit edemiyorsanız iki termostatı beraber degiştirin işinizi saglama alın... makinanın üzerinde 1 adet 55-65 derece 1 adet 80 derece olmak üzere iki termostat mevcut...
 
proğram bittikten sonra devam ediyorsa termostadın üstüne su geliyordur değiştir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…