Vaktim olmadığı için yazamadım.
Dolap halen kullanılmıyor ancak bu zamana kadar yapılanları da yazayım.
* Dolabın arka kısmını sökerek temizlik yaptım. Herhangi bir sorun görünmüyordu. O kadar tozla iyi çalışmış dedim. Motorun bulunduğu bölümdeki fan çalışıyor.
* Bir kaç kez takıp çalıştırdım sonuç değişmedi.
* Servisi çağırdım. Arka kısmı açarak baktı. Kronik sorun olduğunu söyledi. O söyleyinceye kadar dikkat etmemiştim coil kondanserin boruları su tayliye kabının içinde geçiyor (Paslanmaz malzeme kullanmadıklarına göre insan mühendislerin bunu bilinçli yapmış olabileceğini düşünüyor ister isteme) doğal olarak ta paslanmış. "Paslanan ve delinen borular buradan suyu borunun içine çekerek dolap içindeki dolaşıma karışıyor, motora da girerek arızalanmasına neden oluyor" dedi. Komple değişim ve temizlik için 500-600 tl civarı dedi. Yani benim yapabileceğim bir şey yoksa bu fiyatı vermektense yenisini almak daha mantıklı.
* Servisin anlattıklarından motorun yandığı sonucunu çıkarttığım için. İnternette araştırma yaptım ve "Şoklama" işlemini gördüm. Son zamanlarda evdeki ani gerilim rölesindeki (Adını yanlış teleffuz etmemişimdir umarım) sorundan dolayı şalterler sık sık arıyordu. Sık
Elektrik kesintileri motorda tutukluğa neden olabiliyormuş. Fişi pirize sık sık söküp takarak ön deneme yapmak istedim ve motorun çalıştığını duydum.
* Fırsat bulduğumda dolaptaki tüm iç fanları kontrol ettim tümü çalışıyordu.
* Motor ve fanlar çalıştığına göre sanırım servisin bahsettiği gibi kondanserin borusunun paslanması ile ilgili. Bu noktada boru delindi mi onu bilmiyorum.
**
Yalnız ilginç bir durum var. Dolabı bir süre çalıştırdığımda dolabın içinde herhangi bir soğuma olmazken (Her çalıştırma ile bir miktar soğuk üfleme oluyor) dolabın dışı belirgin şekilde soğuyor.
Bunun sebebi ne olabilir sizce? İç dolaşım borularının tıkalı olması olabilir mi? Bu noktada yapılabilecek herhangi bir şey var mı?