Merhaba şimdide çamaşır makinemiz bozuldu ön yıkama suyunu alamayıp F2 hatası veriyor
20 yıllık emektar makineme servisin şu söylemini duymamak İçin kendim tamir yoluna gitti
abi buna masraf etme şurasını yapsan burası arızalanır, a+++++ bilmem ne makineler daha az su ve
Elektrik harcıyor onlardan almalısın, elimizde parçası yok ... gün fabrikadan gelmesini beklemek lazım vs.vs.
Makine için gerekli olan 3 lü kalın tip su ventilini internette satış mağazalarında araştırıp bana yakın olan kargo filan extra para harcamaya gerek yok diye düşünerek Bağcılardaki online-yedekparca.com dükkandan temin etmek için yola çıktım fakat mağaza fiyatı daha yüksekti
sağolsun pazarlıkla 35 TL ye almış oldum.
Makinenin su ve elektrik bağlantısını söktüm aslında çift su girişli ama ben sadece soğuk su girişini yaptığım için sağdakini sökmem yeterli oldu. zaten sorunlu ventil soğuğa bağlı
söktükten sonra hortumdaki bir miktar su için bir kap bulundurmakta fayda var.
Makinenin üst kapağını tutan 2 tane vida var resimdeki vidaları sökerek
kulakçıklarıda çevirerek
üst kapağı arkadan öne doğru sürgü gibi çıkarıyoruz.
Hortum girişlerini pense yardımıyla gevşeterek hortumları bire bir aldığımız ventile aktarıyoruz.
Su bağlantıları boşa çıkan ventilin arkasındaki iki tane vidayı söküp Kabloları halen üzerindeyken vendili çıkatıyoruz.
Yeni almış oluğumuz ventili yerine oturtup arkadaki vidalarını tekrar sıkıyoruz.
Kablolarını eski ventilden çıkarıp aynı şekilde yeni ventile aktarıyoruz.
Sarı olan ortak uç üçüne birden atlamadır. Diğer renkler ise aynı şekilde Ön yıkama, Ana Yıkama ve yumuşatıcı ventiline takılması gerekir.
makinenin üst kapağını söktüğümüz şekilde kapatıp su girişinide bağladıktan sonra makinemizin elektriğini ve suyunu verip ön yıkamalı programda deneyerek çalıştırıyoruz.
Herhangi bir su kaçağı olmadığına emin olduktan sonra gelsin ORTA ŞEKERLİ BİR KAHVE.