Yapılan işlerin garantisi yok mu?Arkadaş, işi yapan ustalar çalışır hale getirmeden nasıl paralarını ödüyorsun!?
Verseler keşke. Dış ünitenin kapağını açınca toshibanın kompresörü güzel diyorlar ama sucu hep makineye atıyorlar ama ne köpükle nede dedektörle kaçak bulamadım açmıyorlar artık aradğımda. Arçeliğin yetkili serviside r410a gaz basalım dedi geri gönderdim onlarıda. İşini hakkıyla yapacak birine denk gelmedim maalesef. Evde merkeze uzak ilçe olunca merkezdeki ustalar ekstra yol ücreti teklif etsemde gelmiyor. Kendim çözmekten başka çarem kalmadı.Yapılan işlerin garantisi yok mu?
Keşke ile iş olmaz.Verseler keşke.
Herkes gelip gaz basılınca dururken 11 çalışırken 7 bar soğutucu akışkan vardı. Gaz hale geçemeyip sıvı halde olduğu için kompresör kalkmıyordu. Kompresör çalıştığı zamanda soğutmuyordu zaten. Youtubetan yabancı ustaların videolarını izledim onlarda 3.5 bar olması gerektiğini yazmışlar. Bende 3.5 bara düşürdüm. Manifoldu ve hortumu yüksekte konumlandırdım bunu yaparken, ki o basınçla kompresör içindeki yağı atabilir diye düşündüm. İçinde hiç gaz olmasaydı thavzone aldım. Onunla hava kompresörüyle içine içine bir şekilde basıp temizlemeyi düşünüyordum. Ortam sıcaklığına bağlı olarak 8-11 derece üfleme yapıyor. Dış ortam sıcaklığıda 30 ile 35 derece arasında. Aşırı kompresör ısınması, titreşim ve ses kesildi.Üstat arızayı nasıl çözdün paylaşabilir misin?
Pazardan beri sorunsuz çalışıyor ve drenajdan su atıyor. Yenisi için montaj tarihini en erken 1.5 ay sonraya veriyorlar.Bir yerden sonra pes edip yeni klima alsaydınız keşke zaten 9000 btu klima bu kadar masrafa değmez asla. Ben hiç bu buzdolabı klima falan bir defa motoru değişip gazı değişip eski performansında çalışan bi alet görmedim. Bozulunca masrafı 5 de 1 ini aşıyorsa hiç uğraşmadan yenisini almak lazım zaman ve para kaybı yoksa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?