Araç içi kamera park halinde kayıt için sigorta kablosu mu OBD kablosu mu?

Hayırlı pazarlar. 2014 model Golf 7 araca 4 kameralı araç kamerası alacağım ve park halinde de 7/24 kayıt yapmasını istiyorum ve bunun için kit almam gerekiyor çünkü kontağı kapattığında 5v çakmaklıktaki enerji kesildiği için kamera kapanıyor diye biliyorum. Bu kit ile kameradaki G-sensörünü açınca herhangi bir çarpma algılamasında kamera kayda başlıyor. Lakin bunun için direkt sigortaya bağlanan Azdome'un HT03 kitini mi almalıyım yoksa OBD kitini mi? Hangisi daha sağlıklı çalışır?

Bir arkadaşım OBD alma, OBD'nin sürekli takılı kalması aracın beynine zarar veriyor şeklinde bir şey söyledi ama anlamadım. Sonuçta ikisi de aynı işi görmüyor mu? OBD alırsam aracı satacağım zaman basitçe kamerayı tüm kabloları ile birlikte söküp kutusuna kaldırabilirim ama sigorta kiti alırsam onu sökmek için daha çok uğraşmam gerekecek. Sizce hangi kiti almalıyım? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Araç kamerası kontak kapalıyken, kendi bataryasını kullanır.
Hareket sensörü devreye girince, bataryadan kullanır. Araç çalışırken aküden...

OBD üzerinden beslemeyi almaktansa uygun bir sigortadan kablo çekmek daha mantıklı.
Batarya yeterli ise iç ışıklandırmadan da kablo çekilebilir. Park halinde enerjisi genelde kesilir. Aracın modeline göre dikiz aynası üstü ışıklandırmasından alınabilir.

Bendeki kamera enerjiyi Çakmaklıktan kullanıyor. Araç kapalıyken, kamera kendi bataryasından ..

Bendeki de çakmaklıktan 5 volt adaptör üzerinden besleniyor. Kameranın pili eskimeden kaynaklı yeterli olmadığından birkaç gün bekleme modunda kalınca tamamen kapanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…