Araçlarda Patlak Ampulü Bildiren Devre

Arkadaşların PLC dediği işin içinde olmayanlarında beyin dediği diktörtgen genelde aliminyum kutu Pc ile bağlanılır bir çok özelliği vardı artık yeni nesıl forklift ve transpalet lerde de bulunmaktadır. akım analizi yapılmakadır. toplam değer belli eksilme olduğunda led yanar tek tek gösterilenlerde ise kesilen lambanın Wat ı karşılığı düşen akım değeri hangi lambanın kesildiğini göstermektedir.
 
bu olay benim başıma wolkswogen caddy de geldi.plaka aydınlatmasına şerit led baglamak icin ugrasırken ampulü söktüm ledi bagladım baktımki yanmıyor.tekrar ampulü taktım yine yanmıyor? göstergelere baktım göstergede bir ampul sembolü yanıyordu ve oraya giden enerjiyi kesmişti kontağı aç kapa yaptım tekrar elektrik geldi.ve ampulle ledi bir arada baglayarak sorunu çözdüm.ampullerde sıradan ampul herhangi bir özelligi yok.
 
evet otobüslerde ve normal otolarda yenilerin hepsinde plc şart aksi takdirde sistem yetersiz kalıyor. ayrıca röle ile yapılırsa çok daha pahalıya mal oluyor ve çok yer kaplıyor.

rölelerle yapılabilecek işlerde PLC gerçekten ucuza geliyor
 
Transistörlü ya da tristörlü bir devre ile de lamba bozulduğu zaman manyetik anahtar kullanmadan çalışan alarm devresi yapabilmek mümkün.
 
cok basit bi devre rid role ile yapıyonuz 6 tur rid rolenin üzerine emaye kaplı teli sarın ve bir ucunu + bobinin diger ucunu da lambaya baglayın ve lambayı yakan anahtarı acın lamba yanacaktır ve rid role normalda acık kontagı kapanacak lamba yanarsa:yanan lambayı sökün rid role kontagı kapalı iken acık konuma gelecektir rid roleye ister led ister bazır baglayın .size lambanın patlak oldugunu ifade eden bir devreniz oldu bile kolay gelsin arkadaşlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…