Elektronikzede
Üye
Eksik olan swithcin tam arkasında büyük soket var,yollar görünmüyor.Öncelikle oradaki 6 pini devre kartından takip ederek ledlerin pinlerini bulunuz, kalan pinler muhtemel buton pinleridir. Teyp eski bir model yani kart tek yönlü onun için tespit çok da zor olmayacaktır. Bu işi ölçü aleti ile yapabilirsiniz. Tespit sonrasında oraya uygun olan 2 yada 4 bacaklı tact switch alarak takabilirsiniz.
Switchlerin bir tanesini söktügümde içindeki bas bırak özelligini saglayan esnek metal parcanın siyahlaştıgını gördmüştüm.Şimdi baktım da kartınız iki yönlü imiş. Bence oradaki mevcutta bulunan 3 butonda arızalanmış olamaz. Ölçü aletinizin kısa devre test modunda pinin bir tanesine probun birisini dokunup tek tek diğer 5 pine dokunun her pini kontrolde butona basın. Bakalım ölçü aleti ötecek mi? Bu şekilde buton pinlerini tespit etmeye çalışın. Devamında en azından buton kısmının çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Bunu yaparsanız sonraki aşamaya geçeriz.
Onun için önce mevcut elemanların buton pinlerini tespit edelim. Gerisini sonra düşünürüz.Ama bacakları ne şekilde birleştir,boş bırak vs halletmem gerek,o kısımda beni, aşıyor
Sanırım tespit ettim.Onun için önce mevcut elemanların buton pinlerini tespit edelim. Gerisini sonra düşünürüz.
Amacım bu degil,yoksa haklısınız.Birkaç tane ışıklı tact switch alıp kart tamiri yapan esnafa götürün. Sağlıklı bir şekilde ölçüm ve montaj yapıp teslim eder. Eğip bükmek geçici çözüm olacaktır ve muhtemelen bir süre sonra tekrar aynı sorunla karşılaşacaksınız. Selametle.
E o zaman bu durumda butonun switch kısmı çalışıyor anlamına gelmez mi ? Buradan yürürsek siz devredeki butonların oksitlenme ve kararma problemlerini giderebilirseniz çalışır hale gelecekler. Sadece düzensiz çalışıyorlarsa, yılların verdiği metal yorgunluğu nedeniyle ara sıra temassızlık yapıyorsa değiştirme yoluna gidiniz. Bunları düzelttikten/yeni switch taktıktan sonra teybe enerji verdiğinizde bu butonlar yine iş görmezse o zaman başka devre elemanlarında problem var demektir.Ok işareti koydugum 2 noktaya switche basılı tuttugumda buzzer modunda ses alıyorum multimetremde.
Sanırım switch özelliği bu iki bacak,düz mantık düşünüyorum.
6 bacaklı tüm switchleri acıp oksitleri temizledim.E o zaman bu durumda butonun switch kısmı çalışıyor anlamına gelmez mi ? Buradan yürürsek siz devredeki butonların oksitlenme ve kararma problemlerini giderebilirseniz çalışır hale gelecekler. Sadece düzensiz çalışıyorlarsa, yılların verdiği metal yorgunluğu nedeniyle ara sıra temassızlık yapıyorsa değiştirme yoluna gidiniz. Bunları düzelttikten/yeni switch taktıktan sonra teybe enerji verdiğinizde bu butonlar yine iş görmezse o zaman başka devre elemanlarında problem var demektir.
Aynen, bu şekilde bir deneyiniz.Şu halde o iki bacak buton görevi görüyor diyebilir miyiz,eger diyebilirsek sadece 2 bacagı olan bir switch satın alıp o noktaya o lehimlersem ledsiz ama çalışan bir switch elde etmiş olur muyum eksik olan yerde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?