Şimdi baktım da kartınız iki yönlü imiş. Bence oradaki mevcutta bulunan 3 butonda arızalanmış olamaz. Ölçü aletinizin kısa devre test modunda pinin bir tanesine probun birisini dokunup tek tek diğer 5 pine dokunun her pini kontrolde butona basın. Bakalım ölçü aleti ötecek mi? Bu şekilde buton pinlerini tespit etmeye çalışın. Devamında en azından buton kısmının çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Bunu yaparsanız sonraki aşamaya geçeriz.
Switchlerin bir tanesini söktügümde içindeki bas bırak özelligini saglayan esnek metal parcanın siyahlaştıgını gördmüştüm.
Dolaıyısıyla bir iletim saglamıyor diye düşünüyorum.
Boşta iken buzzer modunda ses yok,switchlere basılı tutup dediginiz gibi bastıgımda yine hiçbirinde ses olmuyor.
Sanırım o siyahlaşma,iletime engel.Temizleyip deneyecegim birazdan.
Diğer yandan,4 bacaklı mavi renkli olan switchlerde ise basılı tutup kontrol ettigimde kısa devre sesi alıyorum multimetrede.
6 bacaklılarında oksiti temizlenince ve esnek parca biraz bombeleştirilince hem iletim hem bas bırak fonksiyonu calısır hale gelir diye tahmin yürütüyorum.
Şu halde eksik olan tek bir adet 6 bacaklı switch yerine ledsiz 4 bacaklı üstteki switchler gibi bir taneyi takarak sorunu halledebilir miyiz diye düşünüyorum?
Ama bacakları ne şekilde birleştir,boş bırak vs halletmem gerek,o kısımda beni, aşıyor
Switchlerden birinin iç kısmının yakından görüntüsünü de ekliyorum.Yandaki dairesel metal parça içindeki bas bırak fonksiyonunu saglayan parca.Zamanla bombeligini kaybetmiş o yuzden basmıyor anladıgım kadarıyla.