Arac sarji

Pupilla79

Üye
Meehabalar. 7 kw monofaz olarak araba sarji icin sayactan kablo cekecegim. 16 metre kadar olacak kablo 4x4 tam bakir cok telli kablom var . 7 kw 6-7 saat akim cekilecek elimdeki 4 luk kablom yeterlimidir yeterli ise fazla kalan bir damari kabloyu rahatlatmak adina fazzimi noturumu cift hat kullanayim?

Meehabalar. 7 kw monofaz olarak araba sarji icin sayactan kablo cekecegim. 16 metre kadar olacak kablo 4x4 tam bakir cok telli kablom var . 7 kw 6-7 saat akim cekilecek elimdeki 4 luk kablom yeterlimidir yeterli ise fazla kalan bir damari kabloyu rahatlatmak adina fazzimi noturumu cift hat kullanayim?
Elektrikçi olmayanlara bu hususlarda yardımda bulunamıyoruz malesef.

Aleykümselâm .

Sadece uzatma kablosu ile iş bitmiyor .
Diğer koruma ürünleri . Topraklama .

Bu işlerden anlayan elektrikci bulmanız .

Kolay gelsin . Sağlıcakla ...

Bilgim dahilinde olsa söylerdim ama değil.

Şarj istasyonu montajı revaçta sanırım ustalar arasında aman dışarıya bilgi çıkmasın aman yayılmasın.
1.png
2.png
3.png
4.png

dikkat dikkat .. araç üreticinize başvurunuz ve onayını alınız ... hatta yazılı alınız .. garanti işlemleri sıkıntılı oluyor .

Bilgim dahilinde olsa söylerdim ama değil.

Şarj istasyonu montajı revaçta sanırım ustalar arasında aman dışarıya bilgi çıkmasın aman yayılmasın.Ekli dosyayı görüntüle 112668Ekli dosyayı görüntüle 112669Ekli dosyayı görüntüle 112670Ekli dosyayı görüntüle 112671
Hocam detayli ve ikna edici cevabiniz icin tesekurler , mesajinizi okurken dedim bubkadarini bir insan yazmaz herhalde bu kontrol kaleminin sanal zekasi otomatik cebaplama yapiyor sandim. Ben ikna oldum elimdeki kabloyu 16 amper prizden uzatma olarak kullanacagim. 6mm2 lik kablo alacagim. Bilgi paylastikca guzeldir,
dikkat dikkat .. araç üreticinize başvurunuz ve onayını alınız ... hatta yazılı alınız .. garanti işlemleri sıkıntılı oluyor .
Aracin garantisi yok. Bubkkonudada bilgi vereceklerini sanmiyorum ,
Aleykümselâm .

Sadece uzatma kablosu ile iş bitmiyor .
Diğer koruma ürünleri . Topraklama .

Bu işlerden anlayan elektrikci bulmanız .

Kolay gelsin . Sağlıcakla ...
Tesekurler diger konulari elimine ettim sadece bu konuda yardima ihtiyacim vardi assagidaki arkadas sagolsun aciklamis.
Elektrikçi olmayanlara bu hususlarda yardımda bulunamıyoruz malesef.
Elektrikcide zaten biliyordur, forumda bulunmanizin manasida yok o zaman.

Hocam detayli ve ikna edici cevabiniz icin tesekurler , mesajinizi okurken dedim bubkadarini bir insan yazmaz herhalde bu kontrol kaleminin sanal zekasi otomatik cebaplama yapiyor sandim. Ben ikna oldum elimdeki kabloyu 16 amper prizden uzatma olarak kullanacagim. 6mm2 lik kablo alacagim. Bilgi paylastikca guzeldir,

Aracin garantisi yok. Bubkkonudada bilgi vereceklerini sanmiyorum ,

Otomatik İtfaiyeyi çağıracak sistemde yapmaniz.

Prizden uzatma da yapmayınız o kadar da değil :)
Elektrikcide zaten biliyordur, forumda bulunmanizin manasida yok o zaman.
Elektrikci cagiriniz yazısını yazacak insan da lazım, eski konularda yardımseverlik paylaşımcılık varmış. Şimdi ne olduysa iyi bir elektrikci cagiriniz moda oldu forumda. Bazen anlıyorum bazen de sırf yazılmak için yazıldığını düşünüyorum. Boynuz kulağı geçer hesabı desem değil. Bazen bencillik ediliyor.

Otomatik İtfaiyeyi çağıracak sistemde yapmaniz.
Tamam bisey olursa adresinizi verin sizede kina gondereyim.

Elektrikci cagiriniz yazısını yazacak insan da lazım, eski konularda yardımseverlik paylaşımcılık varmış. Şimdi ne olduysa iyi bir elektrikci cagiriniz moda oldu forumda. Bazen anlıyorum bazen de sırf yazılmak için yazıldığını düşünüyorum. Boynuz kulağı geçer hesabı desem değil. Bazen bencillik ediliyor.

Hocam arac sarjinda secenekler var 10a 16a 32a . 16 a ya kadar olan sarj cihazi ureticisi direk ev prizi koymus. Bunu uzatma ile 10 15 metre yapmamin bir sakincasi olurmu sizce?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241216_005639_n11-getiralveri.jpg
    Screenshot_20241216_005639_n11-getiralveri.jpg
    124.3 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
İşin ciddiyetini anlatmak için bu yazıyı yazdım . Anlayana.

Bazen susmak en güzel cevaptır.