Merhabalar. Ben arduino uno veya mega dan sinüs dalgası almam lazım 3 faz. aralarında 120 derecelik fazlarla. Faz farkınıda geçtim sadece sinüs dalga nasıl yapabilirim yardımcı olursanız gerçekten çok makbule geçecek ) Daha denemediğim şey kalmadı pwm çıkışında integral aldım yükselteçe koydum bir türlü elde edemedim. Yardıma ihtiyacım var Alttaki gibide olur ) (şematik ve kod konusunda yardımda geçerli )
hocam burada arduino due nin iki tane bacağı sadece dac li. Buradaki arkadaş o iki bacağı kullanarak işini yapmış. yani 3. sinyali bununla elde edemeyiz. elimizde zaten uno ile mega var bir daha due ye o kadar para vermek istemiyoruz
Kare dalga olduğunda bir yanıp bir sönmesi gerekmiyor mu? Ama fading örneğinde düşük voltajdan logic 1 yani 5volta yükselen bir pwm örneği var, daha sonra tekrar kademeli olarak 0'a düşüyor, bu sinüs olmuyor mu?
yok kardeşim pwm çıkışı olduğu için +- 5V aralığında verdiğinden sinüs gibi geliyor ama aslında kare dalga veriyor. Ekde resmi var bakabilirsin istersen.
yok kardeşim pwm çıkışı olduğu için +- 5V aralığında verdiğinden sinüs gibi geliyor ama aslında kare dalga veriyor. Ekde resmi var bakabilirsin istersen.