ardunio'yu control board olarak kullanmayı kastetdim, hardware olarak. akz 250 yerine kullanmak gibi. grbl sadece ardunio'ya yükleyebileceğimiz firmwarelardan biri. bu çeşit firmwarelarla gcode'ları okuyabilecek hale getirebiliyoruz.
ardunionun en yaygın kullanımında gcodeları oluşturduktan sonra, cnc'ye bağlı bir bilgisayar olmadan ardunio'ya aktararak (sdcard, usb bellek vs ile) kendi lcd panelinden komutlar veriliyor. usb üzerinden de bilgisayara bağlanıp yollanabiliyor ama bu noktada kullanabileceğimiz programlar milling için çok uygun gelmedi bana. mach3 programını indirdim ama ardunio ile bağlantısını sağlayamadım, araştırdığımda bağlanabildiği örneklerle karşılaştım ama tam olarak nasıl yapılabileceğini bulamadım.
neden ardunio sorusuna da hem elimde var, elimdekini kullanmak her zaman daha avantajlı geliyor, hem de diline alışığım, kaynak bulamadığım sorunlarda çözüm yaratma şansım olabiliyor.
kullanılacak malzemelerin ne kadar önemli olduğunu biliyorum, maddi olarak da şu anda istediğim şekilde parçaları toparlayamayacağımdan onları biraz erteliyor gibiyim, diğer forum başlıklarında da çokca bilgi var zaten o konularda, zaman buldukça o konuları da okumaya çalışıyorum.