Ben hala ısrarla ARM tabanlı islemci diyorum,vede bunda oldukca ısrarlıyım.Bosuna zamanınızı öldürmeyin.Allah askına,arm nin yapamayıpda diger islemcilerin yaptıgı bisey varmı?.Dünyanın %75 i bunu kullanıyormus(yalancının yalancısıyım,Dünyadaki iş ilanlarına bakın,pic programlama bilenmi aranıyor yoksa arm bilenmi)PLC,HMI,Rasperpi,Iphone,android,akıllı TV ler vs vs vs hepsinde ARM tabanlı işlemci kullanılıyor.Ayrıca PIC ile assamber ve C dillerinde oldukca fazla yazılım yaptım.Meğer bosyere necok kafayı yemişim.Arm de iki satırda bitecek bir komut için 40-50 satır komut yazmakla bosyere ugrasmısım.İşte bu yüzden yeni baslayan birisi veya bu konuda para kazanmak isteyen birilerinin mutlaka ARM ye gecmesini tavsiye ederim.İşin basında biraz zormus gibi gözükebilir.Ancak ugrastıkca anlasılmayacak bişey yok.Yahu bizim elin gavurundan ne eksigimiz var.Adamlar bin sayfa datasheet i olan işlemciyi üretmis biz onu kullanmaktanmı aciziz.KORKMAYIN VE DALIN.Genc beyinlerin yapamayıcagı birşey yoktur.