istanbulahalisi
Üye
Cevabın için teşekkürler. Yer Sarıyer ile Zekeriyakoy arasındaki sitelerden biri. Koç universitesi yolunda. Hikayeyi şuna dayandırdı. Uzun süredir mi oluyor bu dedi. Evet dedim. Ama genelde 1 saat sonra çakma kendiliğinden duruyordu bu sefer hiç durmadı ve iki üç tanesi aynı anda çakıyordu bu sefer. Uzun zaman içerisinde bu topraklama kablonuzu da kurutmuş dedi bunun üzerine apartmanın altındaki panoya gitti ve röleyi gördüğünü söyledi. Zaman içerisinde röleyi yakmışsına getirdi. Elindeki eski rölenin hakikaten bir kısmı erimiş ve yanmıştı.Ocak ateşlemesi ile kaçak akım röle arızası alakasız.Ki arızalı olduğunu sanmıyorum.
Fiyatlar çok fazla.Yer neresi?Ocakta ateşleme düğmesi takılmış olabilir.
Arkadaşlar Selamlar,
Danışmak istediğim bir konu var. Elektrikli ocağımızın çakmakları durmadan çakıyordu, durduramayınca elektrikçi çağırdık. Elektikçi arkadaş kaçak var dedi. Hemen aşağıya indi ve bir tarafı yanmış bir parça gösterdi. Değiştirmem gerek dedi. Yeni taktığı parça Siemens 100 Amper Kaçak Akım Rölesiymiş. Sonra evin sigortalarına baktı ve oksitlenmiş dedi ben de değiştir dedim. Taktığı parça 125 Amper K otomat. Ankastre olduğu için fırını çekip prize ulaşmaya çalıştık ve priz olmadığını kabloların bant ile tutturulduğunu gördük. Kabloların yanlış bağlandığını söyledi ve güvenlik için çakar kablosunu iptal etti ve kibrit veya çakmak ile kullanabileceğimi söyledi. Röle için TL 464, otomat için TL 250 ve işçilik vs toplam TL 1300 istedi. Kaçak olduğunu varsayalım, böyle bir kaçak röleyi yakar mı birinci sorum? İkinci sorum ise istenilen fiyatlar normal mi sizce? Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?