Arkadaşlar sizin için basit benim için zor bir konu. akü. sistemi ??

yani sık kesinti olmuyor bu önlem sadece 30 dakika cihaz çalışmassa bile benim emeklerim boşa gider harici şarjı nasıl hallederiz ?

Merhaba. Onun çözümü aslında şudur; ben kendim de UPS destek süresini çok uzatmak için bu yöntemi bizzat kullandım; sadece kesinti olduğu zamanlarda 2. aküyü paralel takviyeli bu durumda çalıştırmak için UPS'deki asıl 1. aküden yeterli kesitte kalın akü kablosunu UPS'nin dışına çıkarıp uzatın, 2. akü amperini taşıyan uygun bir açma /kapama anahtarı, tam o kesinti anında aküleri o anda UPS'deki 1. akü ve harici 2. aküyü hemen devreye sokarak tam olarak paralellesin, tüm olay budur.

Yoksa diğer boştayken bekleme zamanlarındaki sürekli paralellik durumunda,herhangi bir aküdeki fazla olabilecek bir voltaj farkında, akü mevcut şarjlarında iç deşarjlar kendiliğinden olur, yani ikisi de tam paralelken istenilen amper seviyesinde bulunup bu UPS'yi tam destek için hiç bekletemezler bu koşuldayken.

Zaten paralel bir akü bağlantısı hiçbir zaman uzun süreli tavsiye edilmez, bu türden acil enerji kullanımlı UPS sistemlerinde. Ancak 1. akü, UPS'nin iç inverteri çalışırken paralel bağlanacağından ve çıkış voltaj seviyeleri ayni kalacağından dolayı, sadece o anlarda bir anahtarla devreye alınıp bu kesinti sonunda 2. yi tam devreden çıkarmak en iyi çözüm yolu olur, evde denedim ve iyi sonuçlarını aldım, bu türden olan kesintilerde.

Not: Bir kesinti anında akü kapasitesi olarak örneğin 30 A-h'liğinin 300 A-h olarak artırılması UPS inverterinin o anda çalışırken çektiği net akım (amper) sürekli sınırlı kalacağından bir sakıncası da yoktur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
abi açıklama yapınca beynim yandı çizebilirmisin paintten resimli

Harici şarj Ups e normalden büyük akü taktığınızda sonraki kesintiye hazır olması için takılır. İçindeki akü örneğin 7 ah olsun maksimum % 30 akım ile doldurduğunda 2 amper ile sarz olur. Siz 100 ah akü taktığınızda yine 2 amper ile doldurur. Dolması 75 saat yani 3 gün sürer eğer 3 gün kesinti olmaz ise sorun çıkmaz . Tedbiri elden bırakmamak için 20 - 30 amperlik harici sarz cihazı takarsınız sorun çözülür. Başka bir yöntem akü kapasitesini yüksek seçmektir. Örneğin 100 ah akü 3 saat yetiyor ise 200 ah akü kullanırsınız yeniden dolmasa bile kalan kapasite ikinci kesintide de işinizi görür. Harici şarz için 30 amperlik led adaptörü alırsınız buna seri bir diyot bağlayıp(30 ampere sürekli dayanabilecek) akünüze paralel bağlarsınız. Led adaptörünün üzerindeki ayardan gerilimi 14,5 volta getirirsiniz. Bu şekilde sürekli bağlı kalır.
Biraz uzun oldu anlaşılmayan yerleri belirtirseniz biraz daha ayrıntı veririm.
Önerim kritik durumlar için elinizde bir jeneratörün olmasıdır. Ups aküsüde sizin jeneratörü çalıştırmanıza kadar yetsin. Böylece büyük kapasiteli akü ve harici şarz cihazı maliyetlerinden korunmuş olursunuz.

sadece 30 dakika cihaz çalışmassa bile benim emeklerim boşa gider sözünüz bunu gerektiriyor. Her zaman bir B planı elinizde olmalı.

yani sık kesinti olmuyor bu önlem sadece 30 dakika cihaz çalışmassa bile benim emeklerim boşa gider harici şarjı nasıl hallederiz ?
sık kesinti olmuyor ise 2 gunde bir 3 gunde bir gibi ise sıkıntı yasamazsınız.

sık kesıntı omuyor ayda 3 kere kesılmez sızın proje kafama yattı ama adaptöre nasıl diyot bağlanır diyot nedir ayarlı adaptörü nereden alabilirim bunlar hakkında bilgi edinmem gerek

ayrıca şerit led fanlı trafo kullanabilirmiyiz bu adaptör yerine geçermi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sık kesinti olmuyor ise diyot, adaptör v.s ayıracağınız parayı aküye yatırın ups kendi doldursun kafanız rahat olur.

ama ben ilerde bu akü sistemini 400 ampere çıkaracağım haftalar alacaktır upsin doldurması

Olsun sonuçta dolacaktır. Eğer tüketimi arttırmayı düşünüyorsanız o zaman yetmeyecektir. Yetmediği zaman 12 volt 30 amper led adaptörü ve diyot alıp harici dolum için kullanırsınız.

tüketim aynı kalacak sadece kapasite arttırılacak buda maximum 400 amper olacak zaten jeneratörüm olacak 2 3 gün tam kesilse bile hiç sorun yaşamam mesela adaptörü aküye bağladık bu akü doldu adaptör bu aküyü zorlamayacakmı yoksa dolunca duracakmı adaptör

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…