ART TPS ii PreAmp Sorunu

drkoky

Üye
Merhaba! Amerikadan ART TPS 2 preamp aldım. Büyük bir salaklık yaparak voltaj düşürücüsüz aleti fişe taktım ve açtım. Işıkları yandı ve kapattım. Dha sonra kayıt yapmak için açtığımda hiçbir hareket olmadı. Sonra gidip 220v u 110 a düşüren voltaj düşürücü aldım. Sigortasının yanmış olabileceğini düşünerek içinden çıkan yedek sigortayı taktım ve tekrar açtım. Işıklar tekrar yandı ve bir süre sonra söndü. Umarım aleti yakmamışımdır. Bu konuda tecrübesi olan veya nasıl bir voltaj düşürücü almam gerektiğini bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirm. Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_0818.JPEG
    88.7 KB · Görüntüleme: 4
oncelikle gecmis olsun. salaklik demeyelim de basa gelebilecek durumdur du.
simdi ustad, bKtigimdaarkadas250 volt sigorta demis ki belki bu cihaz 220-100 arasi otomatik gecis yapiyor.
yoksa onun trafo ucmustur, merak etme,eger trafodan sonra enerji gidebilse idi ilk ledler yanardi
simdi trafpnun yandiginu dusunursek yapilacaklar.
1 eski trafoyu duzeltmek.
2 turkiyenin kaderi kara duzen
1bak simdi genelde ses yukselticilerde smps olmaz. kare dalga polarizasyyonunun asiri noise faktoru nedeni iletercih edilmez. edildi ise yandin vesselam. onu tamir etmek icin anca datasina ulSman gerekir.
linear ise daha kolay istersen birine sadece trafonun primer sargisini sardirabilirsin. zaten sekondere bir sey olmaz. genelde hep primeryanar. ama en az 100 kagit gider ve adam beceriksiz sararsa daha kotu olur.
kara duzene gelirsek, ustad, o cihazlar genelde maks 12 volt ac ile calisir, sen de icindeki kopru diyotlRin sonuna 5 volttan sonra 1 er volt arttirarak enerji vereceksin.
ha eger cihaz simetrik calisiyorsa bilemem. seni asabilir hatta tek taraf eksik enerji verdigin icin bozabilirsin, eger guvenirsen ozelden sana adres veririm uyghn fiyata tekrar ayaga kaldiririm. merak etme. o makinrnin icinde regulator vardir. kolay kolay brsey olmaz. ha ben kendim yaparim trafo uydururum dersen yeni trafo icin yeni bir redresor gerekebilir. bilemem simdi adam nasil bir sey yapti?

uzun uzun yazışsınız çok teşekkür ederim lakin tam anlamıyla anladığımı sözyleyemem cahilliğime verin! : sonuç olarak aldığım voltaj düşürücüyle çalışmıyorsa aleti yaktık mı yani?

duzeltiyorum. arkadas tuplu amfi imis. direkt de 110 ile beslenebilir valla isin kotusu parcasi da bulunmaz,

bunlar teknik özellikleri

TPS II SPECIFICATIONS

Dimensions Weight
Input Connections

Output Connections
Input Impedance XLR, 1⁄4” Output Impedance XLR, 1⁄4” Maximum Input Level, XLR Maximum Input Level, 1⁄4” Maximum Output Level, XLR Maximum Output Level, 1⁄4” CMRR
Frequency Response
Dynamic Range
Total Harmonic Distortion (THD) Maximum Gain

XLR to XLR 1⁄4” to 1⁄4” XLR to 1⁄4” 1⁄4” to XLR

Equivalent Input Noise (EIN) XLR to XLR

1⁄4” to 1⁄4” Tube Type

Power Requirements

1.75”H x 19”W x 6.5”D
5.5 lbs.
Front: XLR (balanced)/ 1⁄4” TS (unbalanced) Rear: Switchable XLR(bal.), 1⁄4” TRS
XLR (balanced), 1⁄4”TS
150-3K ohms variable, 1M ohm
300 ohms, 150ohms
+19dBu
+22dBu
+28dBu
+22dBu
>75dB (typical @ 1kHz)
5Hz to 50kHz, +/-.1dB
>100dB
<0.01% (clean), <0.1%(warm)

80dB 68dB 74dB 74dB

-129dBu (A weighted)
-105dBu (A weighted)
12AX7A, Dual Triode, Hand Selected USA – 110-125V AC / 50hz/16W - Export units configured for country of destination.

semasina baktim. smps ya da trafo vs bir sey goremedim ilk bakista.

Yani bu ne demek oluyor ? Kusura bakmayın bir Sürü yere yazdım tek cevap veren sizsiniz.. Benim için çok önemli olduğu için soruyorum!

demesi su.
lambali amfilerde cok yuksek gerilimler kullanilir,
belki de dogrudan 110 voltla calisacak sekilde tasarlandi ki. bu durumda lambalar olmustur,
ama bu dusuk bir ihtimal.
semasinda herha gi bir smps unitesi yok. trafolu olabilir, cin mali imis. bj yuzden datasinda eksik olabilir.
cihazin elimde olmasi ve kontrol etmem lazkm. ya da en azindan sokup fotolarini cekmeljsinjz. baska bir yardimda bulunamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…