ARTCAM CNC

adessa

Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba,
Ben CNC cizim uzerine calisiyorum.Yaptigim cizimler ince cizimler ve princ veya sert plastik turu olan kaacuk uzerine cizimimi yapmak istiyorum Ancak henuz cnc ye uyumlu bir cizim programi bulamadim.Oncesinde yaptigim cizimler corel oldugu icin burda yaptigim cizimleri kullanmak istedim.Bunun asamalari komplike oldugu icin vazgectim ARTCAM'i deniycem.Bunun icin sizden yardim istiyorum CNC bu programi direk taniyormu tanimiyorsa asamalari detaylari nelerdir?Yardiminiz icin simdiden tessekurler
 
Konunun altına cevap yazılmasını bekleyip zaman kaybetme derim karıştır geriye dönük sorduğun soracağın bi çok şey mevcut

Galaxy Note2 imden gönderildi.
 
corel draw iyi kullanıyorsanız . mükemmel . çiziminizi direkt artcam yada benzeri bir gcode üretici ye aktarabilirsiniz geriye sadece toolpath hangi ucu hangi yöntemle kullanacağınız kalıyor .bu nuda hallettinizmi gcode unuz hazır demektir.
 
Cevabinz icin tsk.Cevap icin arastirmak icin fazla zamanim yoktu onun icin yazmak zorunda kaldim.Gkodu icin hem lazycamda hemde artcamda yapabiliyorum fakat artcamda bir video uzeri calistim burda dis cizgi ve ic cizim ayri secilip dediginiz gibi toolpath ayarliyoruz dis cizgide oluyor ancak ic detaylarini sectigimde sorun cikiyor tanimlamiyor.Cok ugrasmadim ancak boyle bir sorun var bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.
 
dediklerinizi %50 anlayabildim . bir ekran görüntüsü foto daha detaylı bir anlatım olursa elimizden geleni yaparız ancak anladığım kadarıyla cok fazla çizim denemeleri yapmalısınız. bekliyorum !
 
Büyük ihtimal , profil ve pocket olayları karışmış. bir de kalem seçimi tabi. eğer iç ince detaylarda kalın kalem kullanılırsa detaylar çıkmaz.
Arkadaşların dediği gibi bir kaç ana aşamada ekran görüntüsü koyarsan çok daha sağlıklı cevapalar gelecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,981
Mesajlar
922,269
Kullanıcılar
451,183
Son üye
ridvanaltn1

Yeni konular

Geri
Üst