siz nerede yaşıyorsunuz birader hangi dünyada ? tamam türiye bir kabile devleti haline döndü kabul ediyorum ama okadarmı ya .. siz hangi dünyada yaşıyorsunuz ? öyle bir dünya nerede var .
binada oturuyorsan ödeyeceksin.. muhlis deye çok çok çok iyi bir arkadaşım var anlatamam yani mallık derecesinde iyi . hayatta bir defa kötülük yaptı artist bir adanlı nemiş ben girişteyim asansör parası ödemem dedi efelendi birde adama . verdi mahkemeye icra geldi onuda ödemedi evi satışa çıkarılınca deli dana gibi ortalarda dolaşıyordu.
kat mülkiyeti kanununa göre kat malikleri apartmanın bütün ortak maliyetlerini ortak ortak karşılamak zorundadır ... lamı cimi yok ..
eğerki bir kişi bile mahkemeye verirse her türlü kazanır?
iyi çatı akıyor ben birinci kattayım çatının parasını veremem?
ben bodrumu kullanmıyorum parasını vermem ?
ben çim istemiyorum çimleri sulamayın parasını vermem?
benim çocuğum yok oyun parkına neden para vereyim ?
öyle bir dünya yok ...
gelelim asansörcü abiye hırsızlık suçu 2türlü işlenir 1 basit 2 nitelikli
basit insanın kendi tasarrufu dışında taşınabilir bir malının üzerinde tasarruf sağlamak hırsızlıktır . 1 yıl ila 3 yıl arası yer eğer bunu zorla yapmışsa bu gasptır 20 yıldan başlar
nitelikli olan kamu malın kamu yöneticisinin veya mülki amirin zimettinde olan her hangi bir taşınabiliri almak ve üzerinde çıkar sağlamak niyelikli hırsızlığa girer cezası 7 yıldan başlar ..
eğer şahidiniz varsa ve ıspatlayabilerseniz ve deliliniz varsa bu asansörcüyü direk polise şikayet edebilirsiniz ve 7 yıldan başlamak kaydıyla nitelikli hırsızlık yapmış olur .
ama delil ve şahit yoksa size karşı iftira davası açar sonu kötü olur . ama bu yaptığı gaspa bile girebilir eğer sökerken hafifte olsa ufak bir temas olduysa . ..
kanunlar açıktır nettir parasını vermedi deye heç bir şeyi heç bir yerden sökemezsiniz. sevgili meslektallarım sakın böyle bir girişimde bulunmayın sakın sakın sakın...
eğer bir malı satmışsanız ve apartman yöneetiminin onayı varsa parasını alamıyorsanız sözleşmeniz
https://konsiyon.com/634-sayili-kat-mulkiyeti-kanunu-tum-maddeler-b-1250
varsa apartmanı komple sattırabilirsiniz . öyle kavga gürültü yapmayın .
adam gibi sözleşme yapın . adam gibi servis bilgi formu düzenleyin . adam gibi fatura kesin
gerisi ticaret hukuğunun işi ..