Asenkron motor ile konumlandırma

togidor

Üye
Katılım
9 Haz 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Merhaba,
3 fazlı bir asenkron motorum var ve dikey eksende hareket sağlayan bir zincir sistemi kurdum.Yapmak istediğim üzerindeki malzemeyi 0-40 mm arasında 1mm hassasiyetle indirip kaldırmak.Bir encoder ve s7200 ile yapılabileceğini düşündüm fakat konuya tam hakim değilim.
1-Asenkron Motor bu iş için uygunmudur.?(Motor frenli)
2-Bu sistemin en pratik yolu sizce nedir?

Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Encoderin mevcut olduğuna göre sanırım bu encoderle uygun çalışabilecek bir invertör (tabii invertör için encoder kartı) gerekecek. Bu konuda tecrübem yok ama frenli motorla bunu yapmaya kalkarsan her duruş sonrası bir mesafe hatası oluşur bu da sistemin düzensiz çalışmasına sebep olur gibime geliyor. Yine de bu işi bilenlerden yorumları okumak isterim.
 
asenkron motorla yaptığınız çok sorun çıkarır en uygun çözüm servo ile yapmaktır.
 
asenkron motoru inverter de kullansanız konuyu acan arkadasın ıstedıgı gıbı hassasıyette kullanamazsınız artı olarak kullansanız bıle asenkron olmaz senkron olması lazım motorun. kayıplar min. sevıyede olacak motorun.

tandoğan beyin önerisine katılıyorum en mantıklı çözüm bu. kayış zincir kasnak sistemi pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum en ıyısı servo motor miline bağlı burgulu mil üzerine yivli setli bir sistem.

örnek verecek olursam printer içerisindeki kartuşun sağa ve sola hareketi bu sistemle yapılıyor.
 
Asm ile konumlandırma kesinlikle yapılmaz diyen varmı ?

 
Son düzenleme:
ASM ile konumlandırma tabiki yapılır. Fotoğraftaki sisteme benzeyen bir sistem şu anda çalıştığım yerde de var. Çerçeve aşağı-yukarı ve ileri geri hareketleri asenkron motorlarla yapılmış. Asenkron motorların fan tarafında motor miline bağlı 1024 darbe enkoder var, Sürücüler SEW Movidrive B serisi yani servo sürücüler. PLC pozisyon bilgisini Profibus üzerinden sürücüye atıyor sürücü gitmesi gereken pozisyona gidiyor. Sistemde kayma olduğuna hiç tanık olmadım. Tabi sistem çok hızlı çalışmıyor. Yüksek hızlı pozisyonlama isterseniz ASM sorun yaratabilir.
 


Merhaba Kardeşim

ASM'lar kararsız elektrik motorlarıdır sen 40mm arasında çalıştıracağın için bunu bir sürücü ile yapman mümkün fakat bu kadar dar bir aralık ve küçük sapmalarda asm'ler kararlı çalışamaz daha kararlı ve verim yüksek olsun diyorsan bu işi servo motor ve sürücüsüyle yapabilirsin ve çokdaha düzgün olur sana örnek Robotik kollarda servo motor ve sürücü kullanılır eğer verimi yüksek olmasaydı asm'ler kullanılırdı

tavsiyem servo motor ve sürücüsü yardım istersen ederiz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…