Asenkron motor istediğim turu atınca dursun istiyorum.

djokan

Üye
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar hızar atölyemizde yarı otomatik tomruk arabası var yeni aldık. Bunun üzerinde tomruğu hızara yanaştıran ileri geri devreli dinamik frenlemeli asenkron motor var. Derdimi şöyle anlatayım. Mesela 2.5 cm tahta kesmek istiyorum butona basıyorum ya 2.1 cm oluyo ya 3.5 cm oluyor. Sürekli ileri geri yapıp onu 2.5 cm e ayarlamaya çalışıyoruz. Ben istiyorum ki butona her basmamda 1 cm gidip dursun. Bunun için motor miline bağlı dişliler ve dönen yuvarlak demirler var. Onların üzerine saydıracak birşey yapılamazmı. Mesela 8 kere tur attığında 1 cm gidiyor diyelim. 8 tur atınca duracak. İyi akşamlar..
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20240906_162400.jpg
    236 KB · Görüntüleme: 7
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yapılabilir, ancak çok fazla teknik detaya ihyiyaç var.

Elinizde tomruk arabası ile ilgili teknik bir döküman varmı? Motor etiketinin fotosu?

Tipini anlayabilmek için böyle genel görünümlü foto çekebilirmisiniz:

 
Son düzenleme:
PLC ile olmaz, daha doğrusun sadece PLC ile olmaz, motoru ne ile kontrol edeceksiniz.
Neredeyse Setco Motor kullanmaya gidecek bir durum çıkacak, bu da 2.el bir araba parası demektir.
Siz, en iyisi bu teknik bilgileri verin, çözüm için kolay ve doğru bir yol çıksın.
 
35 yıl öncesinde tersanede çalışırken kendi ağaçlarımızı kendimiz keserdik, böyle hızarı olan iki yerde çalıştım. hala aynı sistem, çok hassas ayarlamak gerekiyor. aslında metrik kaydırmalı yapılabilir. sonuçta tek motor var, babaları redüktörlü dişli sistemi kaydırıyor. konu sahibinin hızarı küçük model galiba ben iki baba görebildim. yanılıyorsam lütfen düzeltsin. konu sahibi güzel insan, motor etiketi ve redüktör dişli oranını yazarsan, değerli ustalarımız daha doğru hesaplama yapabilirler.


düzeltme: resimde gördüğüm sol üst taraftaki disk zaten metrik sistemde çalıştığını gösteriyor yeni fark ettim. o sistem sağlıklı çalışmıyor mu? orasını ayarlayabilirseniz / ayarını yaptırırsanız hiç bir değişikliğe ihtiyacınız kalmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…