Asgari ücret fark tahmini? (Ödüllü yarışma)

Yakında seçim olacak diye düşünüyorum o zaman gönül alınıp karşılığı istenecek herhalde .

Yakında seçim olacak diye düşünüyorum o zaman gönül alınıp karşılığı istenecek herhalde .
Yok, seçime kadar çok var, nasılsa unutulur diye düşünüyorum. Enflasyon ve patronların dediği oldu. Temel tüketim ürünlerine 2024 başından sonuna kadar yüzde kaç zam yapıldı onun listesi yayınlansın!

Birde elektronik deneyelim.

Son düzenleme:
Çekimser yokmu ?

Son düzenleme:
Bu problem bu bakış açısı ile çözülmez. Olayı böyle çözmeye çalışmak tek kelime ile popülizmdir.

Türkiye'de çalışanların hizmet sektörünü bir yana koyarsak tahmini %75'ten daha fazlası bir niteliğe sahip yada nitelik gerektiren bir işte çalışıyor.Bu insanlara vasıfsız/niteliksiz eleman ücreti ödeyemezsiniz.

Yukarıda da yazdım. Asgari ücreti bu şekilde tartışa tartışa işi o getirdik ki norm ücret oldu her meslek ve iş için.İş veren daha işi kurarken tüm elemanlara verilecek ücreti Asgari ücret üzerinden verecekmiş gibi hesaplıyor, Sadece tepe yöneticiye fazla verip aşağısı umrunda olmuyor.Niye kafalarda öyle bir imaj oluştu ki standart asgari ücrettir. Yani başlayan Mühendisede teknisyenede muhasebeciyede direkt bu teklif ediliyor. Çünkü kafalarda ederi bu.

Yahu bu güne kadqr bir kişide çıkıp demiyor ki: "Asgari ücret verilevilecek en az ücrettir..Adı üzerinde en az.Buda vasıfsız elemana vereceğiniz ücrettir.Siz herhangi bir işte çalışan vasıflı yada tecrübeli bir elemana bu ücreti veremezsiniz" diye.

Meseleyi politik/ideolojik olarak asgari ücrete endekslerseniz, işveren ve politikacılarda standartı ona endeksliyor. Sonra bağırıyoruz çok az diye. Kimse kusuruma bakmasın ama sıfır vasıflı, hiç bir benden ve beyin gücü gerektirmeyen iş için asgari ücret gün itibarı ile gayet normaldir.Hadi diyelim 25 olsun. Bundan fazlasını bende olsam bu tanıma giren adama vermem kardeşim.

Yine söylüyorum mesele başka. Mesele işin kendisi ile ücret bareminin şaşmış olması. Asgari ücreti norm ücret kabul etmek ,sadece onu tartışmak. Bütün muhalefeti , yaygarayı bunun üzerinden koparmak. Adam mühendise, Teknisyene işletme mezununa yeri gelince Milyarları teslim ettiği adam bu ücreti teklif edebiliyor. Çünkü hepimizin kabulü oldu Asgari ücret ama bu hiç bir meseleyi çözmez çözmüyorda.

Yüne yukarıda yazdım. Bu işin çözümü basit. bir kaç hukuki düzenleme, yetki ve sorumluluk verme ile bu iş çözülür. ABD gibi kapitalizmin kralının olduğu yerde nitelikli iş gücü çalıştırıp ona yerel sendikanın belirlediği ücretten az para vermeye kalkın bakalım ne oluyor. Çalıştıracak eleman bulabiliyor musunuz? Yada düşük ücrete çalışmak isteyene huzur! veriyorlar mı?

Tüm muhalefet asgari ücrete odaklanmış, sanki çok yükselince tüm problem çözülecekmiş gibi bir bakış açısından tartışıyor. Bir kişi asıl probleme odaklanmadığı için havanda su dövüyoruz akşama kadar.

Benim en fazla tuhafıma gidende Türkiye'deki Teknik elemanların bu tuzağa düşmeleri. Aramızda kimse demiyor ki yahu benim sorunum asgari ücretten daha öte. Ben nitelikli elemanım benim alacağım ücret asgari ücret olamaz ,olmamalı diye. Bir ton meslek odası, sendika v.s var ama herkese popülist ve basit geldiği için tartıştıkları tek konu asgari ücret. Bir araya gelelim de hükümete baskı yapalım bu işi teknik yada vasıflı elemanlar yönünde bir çözüme kavuşturalım diye yok.

Eh böyle olunca da tek belirleyici olan hükümetin elinde oyuncak oluyor herkes.Bizede lak lak yapmak düşüyor.

Bu kafa ! pramiti ! bilinçli ve programlı olarak yıktı.Peygamber gelse,50 yılda geri getiremez.

% 50 doğrusun. benim yazdığımda oy verme olayı. ya vereceksin yada vermeyeceksin. çekimser olma gibi bir durum yok. tamam kalifiyesiz işçiye asgari ücret tamam ama işverenler mecburi maaş gibi görüyor bunu. veee asgari ücret beni zerre kadar ilgilendirmiyor. neden mi? yapılacak olan zamlar yüzünden. yine ilgilendirmiyor çünkü emekliyim. siyaset yapmayı sevmiyorum. rengim imzamda.
burada siyaset yerine elektrik olayına bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…