Asgari ücretin 1300 tl olması bize nasıl yansır?

Marketler iğne atsan yere düşmez. Çok doğru. Sepeti ağzına kadar doldurabilip kasada sıra bekleyen kaç arkadasimiz var?. Yılın 350 günü(15gun izin) calisan Ben yokum ne yazıkki. Bir tanidik da görmüyorum. Kim bunlar peki.

İşte sözün özü... Peki sorun cevabı ne dersen. Kimseye beleş saltanat vermiyorlar. Avrupa boşuna Avrupa olmamış. Adamlar bedel ödeyerek gelmişler bu günlere (Bakınız Fransız İhtilali, Roma Lejyonlarına karşı Taşranın mücadelesi (Spartacus)..... )
Evet halimize şükredelim. AMA...;
İnsanlar tutturmuş eskiden gaz yoktu,tuz yoktu.... Şimdi arabamız varmış...
Kardeşim Elin adamı Uzaya turistik gezi düzenliyor müsade ette arabaya da binelim.
Evet aç değiliz çok şükür,
Halkın durumu değerlendirilirken Afrika ülkeleri ile kıyaslanıyoruz.
Birileri kalkıp sarayı eleştirdiğinde ABD ile kıyaslanıyoruz.
Ben bunları yazarken yanımda Hatun ile Annem konuşuyorlar.
Yurt dışında (Avusturya) Halam var Türkiye de idi dün gitti. Oğlu uyuşturucu bağımlısı, Devlet oğluna aylık 700 Euro (700*3,17=2220 TL) veriyormuş.
Yanlış anlaşılmasın Siyasetten nefret ederim ve hiç bir partiyi tutmam. Zaten en büyük zaafımız da takım tutmak ile parti tutmayı birbirine karıştırmaktır.

Kimi kesim iş yok açız diyor birçoğu iş beğenmiyor kimi kesim tatlımın üstünde neden krem şanti varda afyon kaymağı yok diyor !
Ama alayı isyanda her ne hikmetse ? Yaklaşık 1 ay önce almanyadaydım evet biz onların en az 25-30yıl gerisindeyiz. Önceki mesajımı okursanız daha iyilerine layığız diye yazdım.
Kafanızı sadece avrupaya çevirirseniz isyan edersiniz ama birazda diğer yönlere bakıverin azıcık. Kuzeye bakın, doğuya bakın, güneye bakın, batıda yakına yünanistana bakın dimi ama !

Vatandaş bir okul bitiriyor , ama sadece bitiriyor . Hayat boyu Ekmeğini kazanacağı mesleğinin bilgilerini merak dahi etmiyor. Etrafımdaki insanlardan biliyorum. Çocuklar 2 yıllık Elektronik MYO okuyup mezun oluyorlar ama lise de fizik dersinde öğretilen bilgilere bile sahip değiller.vallahi Direnç in ne iş yaptığını bile zor biliyorlar desem yalan olmaz. Denemek için bu forumda kulaktan dolma bilgilerimle ne olduğunu benim de bilmediğim " ardino mu ardiye mi bir şey vardı " ya da " rasperi mi rusperi mi diye bir şey var . Nedir onlar nasıl birşey " diye soruyorum. Sanki daha önce hiç duymamışlar . Ya kardeşim böyle meslek sahibi olunur mu ? Sonra da mezun olunca iş ararken Maaş beğenmiyorlar . Firmaların bunlara asgari Ücret verdiğine dua etmek lazım.

Millet Avrupa ülkelerindeki hayatı nasıl sanıyor sa artık habire Avrupa dan örnek veriyorlar. Almanya da işçi 1500 euro Maaş alır ama çalışırken adam gibi çalışır. Sıkıysa da çalışmasın. Eğer vasat bir lokantaya gider de karnını doyurursa 15-25€ fatura öder.çatı arasındaki iki odalı kıytırık daireye 400 euro kira öder, Bizim vatandaş 200 euro ya 3+1 de oturur beğenmez. Geçen hafta Atina da nispeten gelirleri yüksek insanların oturduğu semtte bir eve misafir oldum. Denilen o ki ; gaz çok Pahalı geldiğinden büyük çoğunluğu salonlarındaki şömineler de odun yakıyorlar , balkonlar odunluk gibi kullanılıyor. Akşam olunca havada odun dumanının kokusu bastırıyor. Elektrik Faturası bir dairenin ortalama 100-120 euro , su, telefon vs bizim ödediğimiz faturaların yaklaşık 2 katı. Otoban da 400km yola 100 euro civarında otoban parası ödersiniz Yunanistan da. Örnekleri daha da çoğaltırım . Glasgow da bir arkadaşla dandik bir lokanta ya girmiştik , sebze çorbasının bizim para ile 45 ₺ ya geldiğini görünce utanma belası 2 Kaşık ve bir porsiyon Çorba sipariş etmiştik.Daha onlarca örnek yazarımda parmaklarım yoruldu. Ben şahsen tek maaşımla 4 ü de lisede okuyan çocuklarımı kimseye Muhtaç olmadan besleyip okutabiliyorum . Bunda emeği geçen kim varsa Allah bin kere Razı olsun

Olay siyasete dönmüş ama şu sorunun cevabına ulaşamadık markette kasiyerlik yapan tabirir caizse oturarak calışan sıcak soğuk görmeyen arkadaşlarla aramızdaki maaş farkı ne olacak sizce benşm işyerindeki çoğu arkadaş 100 200 lira için bu çike cekilmez asgari ücret nasılsa 1300oldu diye söylemeye basladı bile Haklılar bende o moda giriyorum yavas yavas zammı bekliyoruz bakalım şubatda ne olacak. Allah devletimize zeval vermesin

Siyaset kısmına gelince sevmem konusmayı ama, bu devlete edilen lafları insan sindiremiyor particilik yapmayın sağcılık solculuk yapmayın arkadaşlar hangi parti hayorlıysa ona Türkiye olarak hep beraber destek verelim.3.havalimanını 3. Köprüyü kanal istanbulu avrupa istemiyor peki biz neden bu projeleri yapanlara ihanet içindeyizResimdede görüldüğü. GİBİ gemileri karadan yürüten fatihin torunları olduğumuzun ispatı niteliğinedir sızlatmayalım büyüklerimizin kemiklerini...

@Haldun1 Yurtdışının pahalılığından bahsederken aldıkları Maaşlardan da bahsetmek lazım. Hani şu alım gücü mevzusu
300-400 Euroya ayakkabı alan almanın maaşını şöyle kafadan bir hesap edin

Son düzenleme:
@Haldun1 Yurtdışının pahalılığından bahsederken aldıkları Maaşlardan da bahsetmek lazım. Hani şu alım gücü mevzusu
Evet Haklısınız , özellikle ondan bahsettim zaten 1500 euro Almanya'da ki işçinin maaşıdır. Ve bu işçi , kira Elektrik su telefon internet, Sigorta primleri vs derken bu 1500 ün 800 eurosunu harcar .Benim Söylemek istediğim ; Türkiye gelir açısından eski Türkiye değil . Geçmişe göre çok daha rahat yaşadığımızı iddia ediyorum

Kesinlikle öyle eski Türkiye yok sürekli büyüyoruz bu yapılan işlerin parasal büyüklüklerinden de çok net anlaşılıyor.
Almanyada eski almanya değil orada yaşayan vatandaşlarımızda bunu söylüyor. Almanya markı bırakıp euroya geçtikten sonra kan katbetmeye başladı enflasyonla tanıştı diyorlar. Eski günleri mumla arıyoruz diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…