Asm Kodunu Hex Çevirme

inc uzantılı dosyaların içinde oluşturmuş harfleri animasyonları inc dosyaların içinden değiştirebilirsin ama bilgi gerekli..

Dediğinizi denedim ama mplabideyi kullanmayı bilmiyorum hıtech ile görüyordum işimi hex'e dönüştürürken sürekli hata veriyor mplab proje içerisinde gelen hex dosyasıda sorunlu galiba animasyonu bir yere kadar yapıp duruyor.asm bilmediğim için kontrol edemedim hata hexe asmden geçmişte olabilir.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
inc uzantılı dosyadan değiştirdim dediğiniz şekilde mplabidede hem asm hem inc uzantılı dosyayı açıp hexe çevirdim animasyon hala yarım kalıyor koda bakmanız mümkünmü aceba teşekkürler.
 
inc dosyaların sadece içeriği değişecek asm dosyası tekrar bu şekildeyken derlenecek yeni hex dosyayı kullanacaksınız.kodu çözmek bayağı bir iş yenisini yazsak daha iyi..
 
İlginize teşekkür ederim öncelikle.Dediğiniz gibi inc uzantılı dosyada harflerin oluşturulduğu dizinleri değiştirdim asm uzantılı dosyada hiçbir değişiklik yapmadan tekrar derledim yeni hexi pice yüklediğimde önce yüklenen harflerin sıra ile görüntülenmesi ardından farklı ışık animasyonları oluşturacak düzende çalışması gerekirken sadece harflerin 6-7 tanesini gösteriyor sonra abuk birkaç animasyon sonra beklemeye geçiyor rast gele birkaç ledi 2-3 dk arayla yakıp söndürüyor.Dediğiniz gibi hatayı bulmak zor olabilir bayağı masraflı bir devre oldu birkaç parçasını burada bulamadık ingiltereden geldi (farnell den aldık) şimdi bu projeyi 18eylüle kadar teslim etmemiz gerekiyor elektronikçi olsak bunları yazmaya utanırdım ama elektrik öğrencisinde bu proje istenirse bize başka çıkar yol kalmıyor hertürlü yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
İlginç birdurum mantık olarakta açıklaması zor ama devreyi fişte takılı bırakmıştım 5-6saat sonra hatırlayıp fişini çekmeye gittiğimde devre çalışıyordu tekrar tekrar denedim sorun yok gibi hala çalışıyor.Yardımlarınız için teşekkürler.devreyi uygulamak isteyen arkadaşlara elimden geldiği ölçüde yardımcı olabilirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…