ASM Kompanzasyon

Arkadaşlar merhaba ,450w (4.5a 220v giriş değerleri)asenkron motorum var üzerinde 25uF başlangıç kondansatörü var .cosø=0.88 jeneratörüm 2.5kva fakat motoru bağladığımda jeneratör aşırı yüke biniyor .Motora kondansatör yapsam jeneratör rahat çalışır mı .
25uf kondansatör değerini biraz düşürebilirsin. 10uf ile dene mesela.

her şey çok güzel olacak hesabı yapmıştım aslında...

gamak motorların kalkış akımının en alt limitini baz aldım.

jeneratörün ise maksimum çıkış gücü 3kVA, akımı ise 11A kabul ettim.

motor daha nominal devrine ulaşmadan 100ms içindeki ani akım değeriyle bile jeneratoru felç edebilir.

motor ve jenerator kabiliyeti markalara göre farklılık gösterebileceğinin de farkındayım. örneklediğim gamak motor 0.55kW ve anma akımı-kilitli rotor akımlarına dikkatinizi çekerim. konu sahibi arkadaşımız motorunun 0.45kW, anma akımının ise 4.5A olduğunu belirtmiş. bu değerler motorun agresif olduğunu işaret ediyor. yani motor boştayken bile çalıştırılamayabilir. o yüzden her şey çok kötü olacak hesabı da yapılmalı.

neyse arkadaşımız denemeyi yaptıktan sonra sonucu bildirir ve hep beraber öğrenmiş oluruz.

Böyle antin kuntin çözümler aramak bence hiçbir teknik elemana yakışmaz. Elektriksel sorunlara deneme yanılma yöntemiyle çözümler üretmeye çalışmak belki 150 sene önceydi.

Son düzenleme:
Böyle antin kuntin çözümler aramak bence hiçbir teknik elemana yakışmaz. Elektriksel sorunlara deneme yanılma yöntemiyle çözümler üretmeye çalışmak belki 150 sene önceydi.

Veri ve olcum cok azsa net bi hesap yapilmasi pek mumkun degildir. Kalkis akimini asagiya cekmek ve reaktif gucu dusurmek hem bagil hem de birbirinden farkli iki konu. Kalkis akimini dusurmek icin uygulanan bi cok yontem var o yuzden hic etkisi olmaz calismaz diyemem. Ayrica deneme yanilma bilimin hala siklikla basvurdugu yontemlerden biridir.

Veri ve olcum cok azsa net bi hesap yapilmasi pek mumkun degildir. Kalkis akimini asagiya cekmek ve reaktif gucu dusurmek hem bagil hem de birbirinden farkli iki konu. Kalkis akimini dusurmek icin uygulanan bi cok yontem var o yuzden hic etkisi olmaz calismaz diyemem. Ayrica deneme yanilma bilimin hala siklikla basvurdugu yontemlerden biridir.
Deneme yanılma sahada değil güvenli!! test ortamlarında yapılır benim bildiğim güzel ustam . Hayırlı cumalar .

Forum istatistikleri

Konular
129,884
Kullanıcılar
452,763
Son üye
imserdarkara

Yeni konular

Geri