Atmel vs Microchip

Atmel vs Microchip?

  • Atmel

    Oy: 2 25.0%
  • Microchip

    Oy: 6 75.0%

  • Kullanılan toplam oy
    8
Yeni devrem var 18f46k80 ile yaptığım 4ad. 12 bit 0-10V-0-20mA analog giriş, 8ad. giriş, 8 ad. bts724 transistör çıkış, ds1302 rtc zaman ent., canbus haberleşme, 232 ve 485 dipswichten ayarlamalı seri port, spi port. vb..
 
Maşallah hocam esmis-gürlemiş
Önceki paylaşımlarınız gibi bunuda paylaşacakmısınız forumda?
 
Son düzenleme:
Maşallah hocam ince çalışmışsınız.
Resimleri ekliyorum.
 
Teşekkür ederim @window_s . Bu ilk numune deneme için topladığım kart elimde o zaman ne varsa onu takmıştım. Diyot amperli elimde olanı takmıştım dolmalık biber gibi duruyor )
 
Murat hocam sorması ayıp olmasın baskı devreyi nerede yaptırıyorsunuz? Ve smd montajı kendiniz mi yapıyorsunuz? Maşallah oldukça başarılı ve profesyonel görünüyor.
 
İlk söyleyeceğim Türkiyede geçerli olmayabilir ama;

Atmelin fiyat/performans oranı microchipe göre daha iyi, yurtdışı sitelerde fiyatları karşılaştırınca bu çok belli oluyor.

Bunun dışında kendi ülkemiz açısından bakacak olursak, bizde nedense tedarikçiler microchip taraflı çalışıyor. Çok farklı 8/16/24/32 serilerini rahatlıkla bulunabilirken, hala atmele ait bir çok ürün çeşidi türkiyede yok. Ayrıca olanları da microchipe kıyasla nispeten pahalı, az getirildiğinden herhalde. Proje geliştirirken bunlara dikkat etmek gerekiyor.

Atmelle çok fazla çalışmamama rağmen, yazılım ortamının, compiler/idelerinin daha stabil olduğu düşünüyorum. Microchip tarafında, CSS C, Hitech, MikroC, ve en son XC var, firma olarak sadece XC'yi desteklemesine rağmen, bi çok konuda eksiklik, yeni sisteme veya mcu ailesine port edilmemeiş bir çok kütüphane, compilerın versiyonları arasında bir sürü farklılık, karışıklık ve bu yeni kütüphaneyi kullanan çok az sayıda insan var, bu da aradığınızı zor buluyorsunuz anlamına geliyor. Eski kütüphanelerle, yeni mcularda çalışırken bir sürü sorun, uyumsuzluk sizi bekliyor.

Şuan gündemimize bakacak olursak;
Düşük adetli, ya da fiyatı düşük basit işlerde hep arduino, dolayısıyla atmel tercih etmiş oluyorum. Atmelin satılmadan önce yakaladığı en güzel pazar bence. Microchip hala 8bitlik entegrelerinde C++ compiler desteklemezken (XC için konuşuyorum), atmel veya arduino beceriyor bu işi. Programlamak daha kolay oluyor. Ayrıca, unoda bootloader atıp yazılımı derlediğiniz atmega328pyi alıp kendi pcbinizde kullanabiliyorsunuz, çok pratik. Bilmeyenlere duyurulur

Adetli, ciddi işlerde ise seri üretim maliyeti, tecrübeler ve bir çok başka sebepten Pic12, Pic16, Pic18, Pic24, dsPic ve Pic32 ailelerinden işlemciler tercih ediyoruz. Yazılımı tamamlama süresi Arduino platformuna göre 10-15 kat yavaş, atmele göre 2-3 kat yavaş oluyor. (Atmeldeki tecrübem az olmasına rağmen). Ama günün sonunda Microchip para kazandırmış oluyor.

Sorduğunuz soru için ise, söylediğiniz parametreler burdan şunu kullan bunu kullan denilebilecek gibi parametreler değil. Biri size sadece bu söylediklerinizle net bir mcu modeli öneriyorsa muhtemelen onu sevip benimsediği içindir. Yapacağınız işe göre en iyisini sizin araştırıp bulmanız, anlamadığınız konularda yardım almanız gerekiyor hata yapmak istemiyorum diyorsanız.
 
@mashadow konuyu saçma gidişatından kurtardığınız ve tabirince sağlam yorumladığınız için teşekkür ederim.
 
ayrıca atmel , pic , arm ne olursa olsun şu gürültüden etkileniyor diğeri etkilenmiyor diyemeyiz. gerekli önlemleri alırsak hiçbiri etkilenmez.
Bir proje için pic kullanıp diğer proje için arm kullanıp sonra başka bir iş içinde atmel kullananıda görmedim açıkçası. hepsi ayrı ayrı uzmanlık ister. Birde bunun yanında dil kavgası da olmazsa olmaz. sen hangi dilde yazıyorsun şu hangi dilde yazıyor konusu. bence bunları soranlar ne hayatında işlemci kullanmış nede yazmışlardır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…