5 halka renkli direnç. Önemli kural: direnç okumaya rengin bacağa yakın olduğu taraftan başlanmalıdır.Bunun direnç olduğuna eminmisiniz? Kısa devre mi gösteriyor. Bence bir daha kontrol ediniz. Çünkü bu kodlara sahip bir direnç görmedim. Benim içinde ilk olur belki. Belki direnç tipi bobin olabilir.
Değerli @paskomya evimi yeni taşıdım. Deneme işleri için seri akkor ampul kullandığım uzatma kablom vardı.güzel insan Elektrik verirken bir şeyleri patlatmak istemiyorsan araya seri lamba gir.
1- hoca camide ve ben hoca değilim.Değerli hocam evimi yeni taşıdım. Deneme işleri için seri akkor ampul kullandığım uzatma kablom vardı. Geçen ay evi taşıyınca tüm eşyaların yeri değişti. Bu arada Mersin'e suriyelilere ek olarak Akkuyu'da Ruslar, savaştan kaçan Ukrayna'lılar gelince kira fiyatları tavan yaptı.
Vuuuuu . Termal kamera . Hastasıyız.@serkan_48 20v zener diyot ve 94,4 kohm direnç değiştirdim. Direncin orjinal değeri olmadığı için 2 adet 47kohm seri bağladım ve daralan makaron ile izole ettim. Değişen direncin sıcaklığı 50 dereceye ulaşıyor. Direnç çevresindeki diyot ve zener diyotlarda normal görünüyor.
Sekonder katın hızlı diyotlarını ve soğutucuyu iki trafo arasında kalan zener diyota ulaşabilmek için söktüm. Arızanın primer tarafta olduğunu düşünüyorum. U2 pcb kodlu UC3845 8 bacaklı entegre ve kodu görünmeyen (3. fotoda görünüyor Q4) sağ tarafındaki transistör (2sa928a) Direnç patlamadan önce değişmişti. Q8 kodlu tarnsistör (945) sağlam.
giriş voltajı filtre katından blok kapasitöre kadar geliyor. tarfolarda giriş yok!
Ekli dosyayı görüntüle 91563
Ekli dosyayı görüntüle 91564
Ekli dosyayı görüntüle 91565
Ekli dosyayı görüntüle 91566
Ekli dosyayı görüntüle 91567
Sıcaklık hissi alıyordum ama elimle yoklayamam yuksek voltaj varVuuuuu . Termal kamera . Hastasıyız.
Üstüne flux sürüyor gariban elektronikçiler. Tereyağ gibi eriyince aaaaaa arızalı parça diyorlar .Sıcaklık hissi alıyordum ama elimle yoklayamam yuksek voltaj var
Mütevazı ucuz bişey bu. Sizin gibi profodyonellerin hiç ya da çok az ihtiyacı olur.Vuuuuu . Termal kamera . Hastasıyız.
Sadece 1 entegre var UC3845 (8 bacaklı) Gümleme öncesinde değiştirmiştim. Ona da birazdan bakacam.Orada switiching entegreler var herhalde . Onları kontrol ettiniz mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?