Autocad electrical

mrb autocad ile elektrik çizimi nasıl yapıldığını anlatan video veya döküman varmı varsa yardımcı olursanız sewinirim
 
mrb autocad ile elektrik çizimi nasıl yapıldığını anlatan video veya döküman varmı varsa yardımcı olursanız sewinirim

Internette ikisi de var gerçi ama özellikle yeni başlayanlar için en iyi kaynak yine kurulumda gelen "Getting Sterted Guide". Basit İngilizce anlatımla oldukça iyi yerlere gelebilirsiniz. Ondan sonrası diğer programlarda da olduğu gibi kişisel gayretlere bağlı.

Ama, bu devirde İngilizce bilmeyenler için kaynaklar ne kadar yararlı olur, tartışılır.
 
arkadaşlar autocad electrical 2011 kullanmaya başladım ama otomatik numaralandırma olayını çözemedim.kumanda şemalarında numaralandırma işlemini nasıl yapıoruz yardımcı olabilecekler var mı acaba??
 
Öncelikle hangi standartta çizim yaptığınızı belirlemeniz şart. Tutarlı bir düzenleme için bunun en baştan halledilmesi gerekiyor.
Çizim başında, özellikle proje genel seçeneklerinde malzeme numaralandırma ve kablolama standardını koymanız gerekiyor. Ondan sonra zaten getting started guide ile görsel anlatımdan ilerleyebilirsiniz. Bazıları pafta üzerindeki adrese dayalı numara koyuyor, bazıları sırayla numara atıyor. Bunu en baştan seçmekte yarar var.

Aslında uygun bir çizim için en önemlisi çizime başlamadan önce gerekli bütün ayarlamaları, malzeme ve kablo katman ve isimlendirme tercihleri, paftanın hazırlanması gibi detayların tamamlanması. Elde edilen şablondan sonra çizimlerin yapılması çocuk oyuncağı.
 
Konuyu ben açmıştım ama hala programı edinemedim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…