autocad hakkında

merhaba arkadaşlar.iş ilanlarına baktığımda Elektrik ile ilgili ilanlarda autocad bilgisi istiyorlar zaman zaman.benim merak ettiğim konu ise autocad bilgisini elektrik panosunun teknik resmini çizmek için mi istiyorlar veya pano içi tesisatın şemasını çizmek için mi istiyorlar umarım anlatabilmişimdir.birde elinde bir örnek uygulama olan arkadaş varsa sevinirim.teşekkürler.
not:autocad kursuna gitmeyi düşünüyorumda gidip gitmeme konusunda kararsızım.

bildiğiniz gibi mimari projeler çoğu zaman autocad ile çizilmiş olur. bu planların üstüne Elektrik planları çizmek gerekiyor diye Autocad bilgisini aramaktadırlar.
ben elektrik proje çiziminde autocad kullanıyorum. pano projesi çizerken zor ama diğer spesifik uygulamalarda herşeyi istediğim gibi çizebiliyorum. alıştıktan sonra da daha kolay ve pratik oluyor.

Bence kursa gitmenize hiç gerek yok bir kitap alıp bu sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca Kocaeli' de 2boyutlu AutoCad özel dersi verebilirim. Ancak tavsiyem kursa gitmeyip bir kitap alın gerçekten kolay. Gökalp Baykal' ın AutoCad 2007 kitabını tavsiye ederim.

görüşleriniz için teşekkürler

AutoCad ile beraber eplan,da öğrenmeni tavsiye ederim.
artık firmalar eplan istiyor.

sayın by power eplan öğrenin demişsiniz bunun eğitimini veren kurum ismi verirmisiniz.ben bulamadımda.

Forum istatistikleri

Konular
129,828
Kullanıcılar
452,654
Son üye
krmgrbz78
Geri