Avize bağlantı problemi: Kablolar aynı renk

akn1281

Üye
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. İlk defa avize bağlantısı yapacağım şöyle bir sorunum var:

Forumda nasıl bağlanması gerektiğini okudum avize kablolarının. Ancak benim avizemden çıkan 2 kablo da aynı renk. Tabandan iki Kablo çıkıyor ikisi farklı renkte onda sorun yok. Ama avizeden gelen hangi kabloyu tabandaki hangi kabloya bağlamalıyım maalesef anlayamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Son olarak deneme yanılma ile yanlış bağlamış olsam avizeye ya da tesisata zarar verir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Ters bağlamanız avizeye bir zarar vermez fakat lamba duyu bağlantılarında faz ucunu dip bağlantıya bağlamak daha güvenli bir bağlantı sağlar . Avize duyunu söküp hangi kablonun dipe bağlandığını işaretleyip buraya fazı diğerine nötrü bağlayabilirsiniz .

Tavanda 2 adet kablo varsa normal(adi) anahtar sistemidir. Avizedeki ampulleri grup halinde yakabilmeniz için tavanda 3 adet kablo olmalıydı.
Bu şekilde bağlamak istiyorsanız avizedeki 3 adet ucun 2 faz ucunu birleştirmeniz gerekecek. (Faz dip kontağa bağlanır.)
Yok ben ayrı ayrı yansın istiyorum diyorsanız anahtardan buata ordanda tavana 1 adet nya kablo çekilecek ve anahtar adi anahtar değil komütatör anahtar olacak.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ama metal eski bir avize, işten anlayan birisi çok rahat şekilde sökebilir ama ben maalesef beceremedim duyu sökmeyi alternatif bir çözüm var mıdır yada rastgele bağlasam bir sorun olur mu acaba?
Hocam avizede 2 kablo var. Tavanda da 2 kablo var. Avizedeki kablolar aynı renk olduğu için hangi kabloyu tavandaki hangi kabloyla birleştireceğim onu anlamayamadım maalesef.

Düttürük bir ölçü aletiniz varsa hangi kablonun nereye bağlandığını ölçerek bulabilirsiniz

Faz dip kontakta olsa iyi olur ama bağlayın herhangi bir sorun olmaz. Fazın dip kontağa bağlı olmayışından dolayı birgün aspiratörden ampul sökerken parmağımın ucu vidalı kısma deyip çarpılmıştım. Enerji altında ampul takıp çıkarmayın yeter.

Teşekkür ederim bilgilendirme için, dikkat edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…