Avizesi bağlantısı

yyy123

Üye
Gece gece oturup araştırmama ve buraya üye olmamın sebebi başlıkta da yazdığım gibi odamdaki avize bağlantısı, şans eseri ampülü değiştirirken fark ettim. Avizenin nötr bağlantısı tavanın iç kısmındaki apartman demirine verilmiş elektrik hattından gelen nötr boşta duruyor. Bu duruma tam olarak akıl erdiremedim bu bağlantı neden böyle yapılmış? Bunu düzeltmem gerekir mi?

Doğrusu olduğça ilginç... Neden yapıldığına gelince; Muhtemelen nötr kablosunda biryerlerde kopma falan olmuştur. Onunla uğraşmak istemeyen uyanık elektrikçide Temel topraklamasından istifade ederek avizeyi toprağa bağlamıştır.
Temel topraklaması işlevini yitirmediği sürece sakıncası yok. Ama temel topraklaması işlevini yitirdiğinde çok tehlikeli sıfırlama tabir edilen durumun benzeri meydana gelir.
Yani eğer topraklama çalışmazsa lambanız yanmayacağı gibi tüm binanın demir iskeletine elektrik vermiş olursunuz.
Bu durumda düzeltmeniz hayati önem taşımaktadır.
NOT: Birde Dairenizde yada binanızda Kaçak akım koruma Rölesi yokmu.? Çünkü bu durumda Söz konusu lamba yakıldığında onun atması gerekir.

Bugün tekrar inceledim anladığım kadarıya tam dip yerinde kablonun kırıklık var, o yüzden böyle bişey uydurmuşlar sanırım. Tavanın bir miktar kırılması gerekiyor sanıyorum artık uygun bir zamanda yapılacaktır.

Söyledikleriniz harici şuanki bağlantı ile kullanmanın zararı var mı? Apartmanın topraklamasında herhangi bir sorun olacağını sanmıyorumda, tabiki en kısa zamanda bağlantıyı uygun şekile getirmem gerekli sanırım.

Kaçak akım rolesi var sanırıyorumda daha hiç attığını görmedim

Daha neler göreceğiz bakalım.Boşuna dememişler Türk'ler pratik zekalıdır herşeyin bir yolunu bulur diye.Helal olsun..

sayın ertek68 in söyledikleri dışında bir sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca kaçak akım rölesi olsaydı bozuk değilse atardı.

Sn. yyy123, kaçak akım rölesinin sağlamlığını test etmek için, üzerindeki TEST butonuna basın. Bağlı ve sağlamsa eğer devreyi açacaktır. Bazı arkadaşlar sağolsun, atmasın diye devre dışı bırakıyor kaçak akım koruma rölesini.

Evet bende çok karşılaştım atmasın diye oparesyon keçirmiş zavallı k.a.k lar
Nasıl bir zihniyetse alan razı veren razı misali bir banka şubesinde böyle bir durum vardı atması gerekirken atmadı tesadüfen bende kontrol ettim ve içinden devre dışı bırakıldığını gördüm banka müdürüne durumu izzah ettiğimde ne duyim çok sık atıyotu elektrikçi yaptı kurtulduk. Tehlikeli olduğunu anlatmaya çalışsamda böyle memnunuz dedi ; ne yaparsın yurdum insanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…