AVM Elektriği

Katılım
7 Haz 2007
Mesajlar
509
Puanları
6
Yaş
51
Arkadaşlar,

AVM elektrik projesi hakkında bilgiye ihtiyacım var.
Örneğin; mağazalarda panoya m2 başına kaç kW enerji hesaplamalıyım, çizimlerde püf noktalar nelerdir? Dikkat edilmesi gereken ne hususlar var vs gibi...

Yardımcı olursanız memnun olurum...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
En az aydınlık düzeyleri tablosundan minimum ne kadar yapmanız gerektiğini bakabilirsiniz. m2 başına lux olarak hesaplamalısınız.
 
Arkadaşlar,

AVM elektrik projesi hakkında bilgiye ihtiyacım var.
Örneğin; mağazalarda panoya m2 başına kaç kW enerji hesaplamalıyım, çizimlerde püf noktalar nelerdir? Dikkat edilmesi gereken ne hususlar var vs gibi...

Yardımcı olursanız memnun olurum...

Arkadaşım ünlü bir AVM de Bakım onarım sorumlusu olarak 4,5yıl çalışma yaptım fakat mali nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldım.AVM lerin elektrik dizaynları hakkında hatırladığım ve tecrübe sahibi olduğum bilgileri aktarayım.

AVM lerde panolar müşterinin erişemeyeceği gizli noktalarda olmalı bu noktalar kolonların üstü veya depo kısımlarında olmak zorundadır.Marketin iç kısmında 2 önemli aydınlatmalar vardır
1.si florasan çizgi aydınlatmalardır bu aydınlatma genel aydınlatmaya hitap eder bu aydınlatmayı tavsiyem fazları ayrı kumanda yapılarak panosunun ana pano odasından kumanda etmendir bu sayede % olarak aydınlatma yapabilirsin.
2. si ürün aydınlatmalardırki buda çok önem arz eder bu aydınlatmalar ürün üstüne bakacak şekilde dizayn edilir Önemli noktası sahalara koyacağın panolardan beslemesidir ayrıca kontaktörlü yapmanı tavsiye ederim AVM ler genel olarak müşteri içindeyken % 100 aydınlatma yapar müşteri gittiğinde aydınlatmalar zaman ayarlı kumanda proğramlarıyla kapatılır pano dizaynında grup linyelerine mutlaka kontaktör koyman gerekmektedir.
İç saha panolarında AVM nin teksil,kozmetik,kuru gıda,taze gıda,elektronik,gıda dışı,pasta ekmek,kasap,kasalar şeklinde bölümler olduğu için bu bölümlere göre ayrı ayrı pano koyman gerekmektedir.Bunun nedeni bölümlerin arızalarında diğer bölümler etkilememesi içindir.
Pano güçlerinde en fazla çekecek bölümler sırasıyla
pasta ekmek
Kasap
Elektronik
Kozmetik
taze gıda
kasalar
tekstil
kuru gıda
gıda dışı
şeklinde sıralayabiliriz.
Bunların dışında önemli olan Busbar sistemidir bu sistem AVM içerisinde geçici lektrik alma veya revizyondan dolayı bir bölgeyi daimi besleme rahatlıkla yapılabilir Busbar koyacağın yer herzaman All Santral denen koridorlardır bu koridorların promosyon satışları sürekli olacağı için iki taraflı koyman gmantıklıdır.Mutlaka 1 Şebeke 1 Ups şeklinde Busbar dizaynı yapmalısın Busbar linye gücünü AVM nin büyüklüğüne göre tayin etmen gerekir .
AVM lerde başka bir önemli noktada kasalardır kasaların herbiri enaz 2 linyeli şebeke ve ups ayrı ayrı çekilmelidir.kasanın biri arıza yaptığında diğerini etkilememesi gerekmektedir.
AVMlerde jeneratörler 2 adet trafolar 2 adet olması gerekmetedir yine biri arıza yaptığında diğeri beslesin bu mantıkla hareket ediliyor benim çalıştığım AVM de 2 adet 1250 KVA trafo ve 2 adetde 800 KVA jeneratör mevcuttu bilmek istediğin başka bir nokta varsa tekrar yardımcı olurum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,035
Mesajlar
922,700
Kullanıcılar
451,293
Son üye
EagleClaw

Yeni konular

Geri
Üst