Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Dün gece buraya konuyu açtığımda, gidip Youtube'da da aradım, hazır cevaba konmamak için. Hatta videoya yorum bırakıp, video sahibine de sordum. O da tek elle faz bulmakla alakalı bir videosunun linkini paylaşmış, bende sizinle paylaşmış olayım ilginizi çekerse diye :
Soruyu arıza gibi sormamın sebebi, bu zamana kadar hiç böyle bir cihaz kullanmadığım içindi hocam, ilk kez karşılaşınca arıza zannettim, tecrübe oldu banada. Tekrardan emeğiniz için sağolun.
İlk defa böyle bir cihaz kullanıyorum hocam. Birde bende bir huy var, bu tip teknik konularda sebebini bulana kadar merak ederim. Şimdi bunun teorik tarafını araştıracağım. Tecrübe oldu banada. Teşekkür ederim desteğiniz için.
Merhaba kıymetli büyüklerim,
Elektrik programından yeni mezun oldum. Okulun başlangıcından beri, forumu bir okul gibi kullanıyorum. Sizlerin, arızalara ve konulara verdiğiniz yanıtları, sürekli takip ediyorum ki, iyi bir teknik adam olabilmek böyle mümkündür. O yüzden hepinize çok teşekkür ederim.
Problemim :
Uzun zamandır UNİ-T UT33D kullanıyorum. Geçen gün, UNİ-T UT89X aldım. Prizde Faz-Nötr , Faz-Toprak ve Nötr-Toprağı ölçerken bir tuhaflık farkettim. Probun teki fazda iken, diğer prob boşta olmasına rağmen voltaj gösteriyor, hatta parmağımla dokunduğumda 90 voltlara varan voltaj görüyorum. Probun tekini Nötr'e koyup diğerini boşta bıraktığımda da yine değer görünüyor. Hemen 33D ile denedim fakat tek prob boştayken olması gerektiği gibi, değer göstermedi. Forumda bununla alakalı bir konu okumuştum fakat aradığımda bulamadım. O yüzden tecrübelerinize danışmak için geldim. Kusurum olmuşsa affola.
Üç ayrı multimetre ile denedim sonuç gerçekten ilginç.
Değişkenlik yok sabit Örneğin UT89XD AC103 V sabit değer okunuyor. Diğer multimetrelerde resimdeki görülen sabit değerler okunuyor.Parmağınıza nokta alın ( aynı yer ) ve sadece ölçü aletinin probunun ucu ile ( temas ) basınç uygulamadan test yapmanız .
Sonuç : ölçüm değerleri değişkenlik gösterecekmi ?
Aynı sistem 2- 3 kez ve değişik ölçü aletleri ile
Değişkenlik yok sabit Örneğin UT89XD AC103 V sabit değer okunuyor. Diğer multimetrelerde resimdeki görülen sabit değerler okunuyor.
Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz yapının mantığını biliyorum fakat, konusunu açtığım durumu daha önceki ölçü aletimde görmemiştim. Sebebini sizler sağolun, forum ve araştırmalar sayesinde öğrendim. İyi akşamlar dilerim.kontrol kalemi de tek proplu fakat faza temas ettirildiğinde ikinci prob olan insanın da devreye girmesi gerekiyor ki lambası yansın. insan vücudunun iletkenliği ya da yalıtkanlığı konusununda yeni bi durum mu söz konusu niye şaşırdığınızı anlayamadım. Elektrik devrelerinde direnç, bobin ve kondantorün etkilerini biliyoruz. merak edenler fluke'un t6-600 ve t6-1000 pensampermetrelerini inceleyebilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?