aydınlatma direği ile ilgili

Biz yine her zaman ki gibi işin tekniğini konuşalım laf cambazlıklarından hoşlananlar zaten o işi layıkıyla yapıyor !

Z7Mapo.jpg
knGaR9.jpg

Cok dogru söz. Neyseki yönetim adil davranıp olaylara el koyuyor. Yoksa bu forum tadsız olacaktı

@Hırçın 41 Ustam bugün parça almaya giderken konu aklıma geldi geçtiğim yerdeki direkler hep aynı bir taraf boş aralıklı, ama bunu çizen tasarlayan kişiler de testleri filan yapmıştır, satarak da sorumluluğu paylaşır.

@Hırçın 41 Ustam bugün parça almaya giderken konu aklıma geldi geçtiğim yerdeki direkler hep aynı bir taraf boş aralıklı, ama bunu çizen tasarlayan kişiler de testleri filan yapmıştır, satarak da sorumluluğu paylaşır.

Şimdi ortada poligon bir direk kesiti var en üstteki foto ve @redskymuscular'ın verdiği fotodaki kapak denen şey aynı kesitin biraz büyüğü yani halka şeklinde. Siz şimdi bunu önden vidalarsanız normalde az olan boşluk arka kısımda haliyle artacaktır. Bu boşluk tamamen kapak işçiliği ile alakalı devasa boşluklar olmamalı. Diğer koyduğum fotolardaki damlalık detaylı kapaklar her yönden daha iyidir.

Sn @redskymuscular 'ın direk markası ne bilmiyorum ama kapağı tam oturmamış. İşçilik problemi var anlayacağınız
Haklisiniz hakan abi.
Bundan sonra son gonderdiginiZ sari uyari levhasi ile ne isteyecegimi biliyorum.
Isterseniz birazda temeli hakkinda konusalim ki bu baslik herseyiyle yol gosterici olsun .
  1. Ankraj derinligi / boyu kac cm olmali
  2. Beton ankrajdan kac cm daha derine gitmelidir
  3. Beton eni boyu ve derinligi ne olmalidir.
  4. Beton yukaridan asagi ayni ene mi sahip olmalidir. Yoksa beton eni ve boyu derinlestikce artmali midir.
  5. Beton atilmadan once zeminde neler yapilmalidir.
  6. Beton icerisine tedbiren kaclik boru atilmalidir.
Bu sorulari yazdim çünkü direklerimiz yağmurdan sonra yamuldu. Zemin tam oturmamis. Tam oturmali kazilmali, naylom serilmeli gro beton atilmaliymis.
Sonra kalip cakilmali ve bellibebatin altinda olmayacak sekilde beton atilmaliymis.
Ben bunlari tam bilemedigimden layikiyla yapamadim. Buradan sifirdan tekrar asama asama gidelim baska arkadaslar görüp tedbir alsinlar. Vicdan azabi yasamak istemezlerse.

6.sorunun cevabı hariç tüm soruların cevabı ekteki TEDAŞ Tip projeleri kitapçığında.
Cevap 6 : Aydınlatmada direkler arası boru 50'lik dir. 1Ad önceki direkten gelen, 1Ad sonraki direğe giden 1Ad topraklama için temelden çıkacak kadar parça boru atman uygundur.

Ekli dosyalar

• galvanizdirek.rar
    3.6 MB · Görüntüleme: 17
Bu kitapçığın yenisi olması lazım bende yok biraz araştırdım bulamadım. Bulan olursa burada hayrına paylaşsın.

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Kullanıcılar
452,658
Son üye
yılmaz_yılan
Geri