Arkadaşlar ben biraz daha farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum konuya,mikrodalga arkalan ışımalarının kaybolması demek dünya üzerinde uzay çalışma ve araştırmalarının bitmesi demek , bende bu alternatif
enerji transportasyonu görüşüne hayıır demem aslında ama manyetik alan uzaydan ışıma yapan kaynakları gözlemlememizi zorlaştırır.
Bilim adamları mikrodalga arka alan ışımaları yerine eski bilimsel veril analiz yöntemleriyle ( tayf tabakaları ile ) uğraşmak zorunda kalır.
Kısacası ay'a foton kulesi kurmak evrene gözlerimizi kapatacağımız
** gerçeğiyle karşı karşıya bırakacaktır bizi,hem gelgitlerin bozulması,biyolojik ve atmosferik dengelerin yıpranması gibi nedenlerin aya böle bişey yapmanın en kaotik bir sonucu olacağı düşüncesindeyim.
Bu arada fazla yabancı kelime kullandığımın farkındayım o yüzden kusura bakmayın arkadaşlar ama malesef türkçe karşılığı olmayan soyut tanımlar,kaynak olarak tübitak populer bilim yayınlarından ;
ATOMALTI PARÇACIKLAR
İLK ÜÇ DAKİKA
MADDENİN SON YAPITAŞLARI
ve ayrıca gene tubitağın kendi sitesinden mail yoluyla uzman kişilere sorularınızı yöneltebilirsiniz.
**( gözlerimizi kapatmaktan kastım cıplak gözle yıldızları izlemek,teleskopla bir süpernova bulutsusuna hayran kalamamak değil,uzay araştırmalarının zaten evren çorbası içinde 10üzeri - (eksi) evren kadar az olduğu bir dönemde bilimsel çalışmaların zorlaşacağı evreni iyi tanımamızı engelleyeceği, bide kuantumcuların ve uzay bilimcilerinin intiharlarının peşpeşe geleceğidir
)