UPS ler Switch mode üretilmişlerse çok ciddi parazit kaynağıdır.
Önce her UPS nin parazit ve EMI değerlerinin ölçülmesi gerekmektedir.
Bu parazitler normal şebeke çalışmasında da vardır. Ancak jeneratörün yük katsayısı limitli olduğu için, hat üzerindeki etkileşimi çok fazla olacak, diğer aygıtların çalışmalarını etkileyecektir.
TEST ÖNERİSİ:
Jeneratörün çıkışına çok kısa kablo ile grup priz bağlayınız. Mümkünse prize takılan ve GÜL şeklinde olan grup prizlerden olsun.
Eğer jeneratörünüzün 3 adet çıkışı varsa zaten buna gerek yoktur.
Her bir UPS yi bu prizlere irtibatlandırınız ve jeneratörü çalıştırıp test ediniz.
Daha sonra her UPS yi ayrı ayrı ve hep birlikte normal yükleri ile çalıştırınız.
Yüklenme esnasında sorun oluşturan UPS aşırı parazit üretiyor denilebilir.
Tüm UPS ler yüklendiğinde sorun olmuyorsa, tesisatınızdaki kabloların endüktif etkisi bu aksaklığıa sebebiyet veriyordur.
Yaratmaz.öncelikle ilginiz için teşekkürler
ek bir soru sormak istiyorum kullandığım ups ler line-interactive online ups ile değiştirsem bir fark yaratırmı ?
BİR TEST DAHA.
Eski tip akkor flamanlı lambalardan 40W olanından bulunuz.
Bu lambayı jeneratörün çıkışına bağlayınız.
Tüm UPS leri bağladığınızda bu lamba göz kırpıyorsa ve kırpma anında UPS ler tıkırdıyorsa jeneratörün gücü yetmiyordur.
Aklıma şöyle soru geldi; ups servisine gitmişken neden 2 sini aynı anda götürüp jeenratör testini yapmadınız? Gel git yapıp her seferinde yalnız birini test ettirmişsiniz.
Koyu yaptığım yerde git gel anlamı çıkardım. Cümle devamında sıkıntı yok derken, ilki serviste kalıp 2 sini mi jeneratöre bağladım kastettiniz?Tunçmatik servisine ups i götürdüm kontrollerde "bir sorun çıkmadı" dediler evden jeneratörü 1000va lık ups imi aldım geldim tunçmatik servise jeneratöre bağladım orda da sıkıntı çıkmadı artık yük yok diyemidir nedir anlamadım ama evde yine aynı sorun.
UPS lerin markaları önemsizdir.çok teşekkür ederim bunu yarin akşam deniyeceğim kafama takılan birşey var aynı marka model ups de farklı parazit değeri oluşur mu ?
Koyu yaptığım yerde git gel anlamı çıkardım. Cümle devamında sıkıntı yok derken, ilki serviste kalıp 2 sini mi jeneratöre bağladım kastettiniz?
UPS lerin markaları önemsizdir.
Önemli olan çalışma şekli ve yapısı.
İyi filtre edilmemiş SMPS UPS ler ciddi sorun oluşturur.
Bir de UPS toplam gücüne dikkat etmelisin. Toplam güç jeneratörün gücünü aşıyorsa durum normaldir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?